• Головна
  • Новини
  • Термін мінімального контракту з ЗСУ має становити 10 років — Резніков

03.02.2022, 18:18

Термін мінімального контракту з ЗСУ має становити 10 років — Резніков

У Міністерстві оборони України хочуть збільшити тривалість мінімального контракту зі Збройними силами України до 10 років.

Про це повідомив Резніков на брифінгу, передають Букви.

Згідно з заявою, це дасть змогу інвестувати в житлову програму для військовослужбовців.

Контракт має бути починаючи від 10 років. Тоді й буде сенс інвестувати в підготовку, житлову програму, серйозне гідне грошове забезпечення військових з боку держави”, – зазначив міністр оборони.

Наразі мінімальний термін контракту зі Збройними силами України – 3 роки.

Резніков пояснив, що солдата, який прийшов “з нуля”, потрібно навчити певних навичок. За стандартами, на нього має витратитися 1,5 млн грн. Якщо потім він через 8 місяців завершив контракт і пішов у цивільне життя – підготувати нового.

На жаль, на сьогодні солдат отримує 10 300 грн. А середня ринкова зарплата в Україні – приблизно 14 тисяч гривень. Наше завдання – як мінімум підняти зарплати військових до рівня ринкового, для того, щоб  хлопці які підписали контракт, на сьогодні мали бажання залишитися і продовжити контракт”, – констатував Резніков.

Наразі тривають дискусії про можливість вирівнювання грошового забезпечення в ЗСУ до ринкових показників з прем’єр-міністром Денисом Шмигалем і міністром фінансів Денисом Марченком.

Також Олексій Резніков заявив, що західні та стратегічні партнери України змінили свою риторику щодо можливого вторгнення Росії.

Раніше міністр оборони України Олексій Резніков повідомив, що з 1 січня 2024 року планується повністю замінити військовий призов на короткотривалу інтенсивну підготовку.

Нагадаємо, що Олексій Рєзніков заявив, що Україна наразі має найбільшу армію в Європі. За його словами, українські військовослужбовці забезпечені усім необхідним та готові дати відсіч у разі нового нападу Російської Федерації.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: