• Головна
  • Новини
  • Теракт у Тель-Авіві: серед постраждалих — українка, загинуло семеро людей

02.10.2024, 17:23

Теракт у Тель-Авіві: серед постраждалих — українка, загинуло семеро людей

Унаслідок теракту, що стався увечері 1 жовтня в районі Яффо в Тель-Авіві, семеро людей загинули на місці, а ще 16 отримали поранення. Серед постраждалих — громадянка України, яка має подвійне громадянство.

Про це повідомив український дипломат Євген Корнійчук, зазначивши, що постраждалу ідентифікували сьогодні вранці. Вона перебуває під наглядом лікарів, а консул планує відвідати її найближчим часом.

«Хочу сказати, що, на жаль, стало відомо сьогодні, що серед жертв теракту в Яффо, який стався вчора перед атакою Ірану, виявилося сім загиблих та 16 поранених. І серед поранених одна громадянка має подвійне громадянство. Тобто, український паспорт. Нам поліція надала інформацію сьогодні вранці», — розповів дипломат.

Консул відвідає постраждалу вже сьогодні або завтра, і, за попередньою інформацією, її життю нічого не загрожує.

Дипломат також додав, що в Ізраїлі залишається близько 15 тисяч українців, які перебувають на консульському обліку, проте загальна кількість українських громадян на території країни набагато більша.

Нагадаємо, ввечері 1 жовтня невідомі відкрили вогонь у районі Яффо, в південній частині Тель-Авіва. Інцидент стався за кілька годин до масованого ракетного удару, який Іран завдав по території Ізраїлю. Вибухи лунали в багатьох містах країни, зокрема в Тель-Авіві та Хайфі, і спричинили численні руйнування.

Місцева поліція продовжує розслідувати обставини теракту, поки що не повідомляючи деталей щодо нападників чи їхніх мотивів. Водночас ізраїльська влада підвищила рівень безпеки в країні, побоюючись нових атак.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

рф завдала ракетного удару по Харкову: є десятки поранених

Коментар

Блоги

Михайло Цимбалюк

Суд над «азовцями»: мовчання міжнародних партнерів

Мирослав Дністрянський

КОЛИ Ж СФОРМУВАЛАСЯ УКРАЇНСЬКА НАЦІЯ? І ЯК ДОСЯГТИ ЇЇ КОНСОЛІДАЦІЇ?

Василь Чорний

Громади Волині в умовах воєнного стану

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: