• Головна
  • Новини
  • «Схід і Захід разом»: у Львові стартував пробіг до Сєверодонецька

30.07.2021, 15:34

«Схід і Захід разом»: у Львові стартував пробіг до Сєверодонецька

Приурочений марафон до 30-річчя незалежності України.

Про це повідомляє "Еспресо.Захід"

Близько десятої години ранку 30 липня бігуни стартували від пам’ятника Тарасові Шевченку у Львові, а 24 серпня завершать пробіг на сході України, в Сєверодонецьку. Двоє чоловіків долатимуть шлях вздовж усієї країни, а всі охочі зможуть долучитися у своєму місті чи області. Один із бігунів спеціально для марафону приїхав із Краматорська. Каже, побачив оголошення в соціальній мережі Facebook й вирішив долучитися. 

"Є в мене мрія, щоб люди трошки були дружнішими між собою, – каже Констянтин Билим. – Українці мають почуватися вдома і на заході, і на сході України, бо ж вона у нас одна і єдина". 

Загалом учасники здолають понад тисячу кілометрів Україною. Протягом шляху до бігунів можуть долучатися всі охочі. Долати дистанцію марафону не обов’язково, для участі достатньо пробігти навіть кілька кілометрів. Так,львів’янин Валерій Шашко вирішив добігти лише до Хмельниччини. Втім каже, що на фініш у Сєверодонецьк обов’язково приїде. 

"Саме такими спортивними акціями можна довести, що Україна – єдиний організм, – переконаний Валерій Шашко. – Адже й на Сході, й у Центрі чи на Заході – ті самі цінності та герої. Тож, аби популяризувати це, а також здоровий спосіб життя, організований забіг через усю Україну".

До початку марафону бігуни урочисто отримали підписаний стяг єдності, який пронесуть до фінішу. Також усі охочі зможуть у будь-якому місці, де зустрінуть бігунів, залишити на прапорі добру звістку для Сходу.

Фото - Еспресо

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: