• Головна
  • Новини
  • Священник оголосив голодування - вимагає, щоб почали ремонт знищеної дороги

14.07.2020, 17:03

Священник оголосив голодування - вимагає, щоб почали ремонт знищеної дороги

Вже другу добу у Старосамбірському районі мешканці перекривають дорогу Львів-Ужгород, вимагать відремонтувати дорогу Стрілки - Мшанець. Ініціатор акції отець Роман Гром оголосив голодування

Зокрема, сьогодні, 14 липня, на акції протесту з вимогою відремонтувати дорогу Стрілки - Мшанець отець Роман Гром, який кілька років бореться за ремонт цього шляху, оголосив голодування. Про це пише LMN.

«Мене змалку так вчили, що коли за щось берешся, треба вже йти до кінця. Тому я починаю голодування до вирішення проблеми. Ще троє жінок вже зголосились голодувати зі мною. Інших прошу — перш, ніж приймати таке рішення сім разів подумайте», — зазначив отець Гром, звертаючись до протестувальників.

Каталізатором такого вчинку, як пояснює отець Роман, стало те, що сьогодні до протестувальників ніхто з влади не виїхав.

Як повідомлялось раніше, акцію протесту розпочали ще 17 червня, проте згодом, отримавши обіцянку щодо початку робіт, призупинили. Оскільки з обіцяних 4,25 кілометрів зробили лише 700 метрів, люди вийшли знову. Акція, кажуть, безстрокова.

Традиційно сьогодні завершили протестний день о 19.00. На ніч поблизу переходу, який блокують, залишилась варта. Інші ж поїхали додому.

«А завтра вранці вийдемо знову. Умови ті ж. Єдине — тепер автобуси та маршрутки, які йдуть до сіл обабіч дороги Стрілки-Мшанець будуть чекати в загальній черзі. Ми робимо спільну справу і запрошуємо людей виходити до нас», — зауважив на вечірньому віче представник організаційного комітету акції Іван.

Нагадаємо, дорога Стрілки-Мшанець не бачила капітального ремонту вже понад 30 років. На дорогу вже виготовили проєктно-кошторисну документацію, однак поки не виділили кошти. Протестувальники ж наразі вимагають негайного ремонту ділянки так званого «чорного шосе» – частини дороги, де раніше було асфальтоване покриття та на яку не потрібна ПКД.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

Коментар

Блоги

Мирослав Дністрянський

СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

Михайло Цимбалюк

Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

Василь Чорний

Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: