• Головна
  • Новини
  • Священник УПЦ МП з Буковини допомагав ухилянтам утікати від мобілізації. Йому оголосили підозру

31.03.2023, 16:01

Священник УПЦ МП з Буковини допомагав ухилянтам утікати від мобілізації. Йому оголосили підозру

Служба безпеки заблокувала на Буковині ще один канал незаконного виїзду чоловіків призовного віку за кордон. Допомагав ухилянтам втікати від мобілізації священнослужитель УПЦ (МП)

Про це повідомили у відомстві.

За даними спецслужби, до організації протиправної діяльності причетний помічник настоятеля Свято-Вознесенського чоловічого монастиря Чернівецько-Буковинської єпархії УПЦ (МП).

"Клірик пропонував військовозобов’язаним свою допомогу у нелегальному переправленні за кордон поза контрольно-пропускними пунктами. Задокументовано, що у вересні минулого року він пообіцяв трьом місцевим жителям організувати "безперешкодний" виїзд до Румунії. При цьому спільники фігуранта нібито мали забезпечити клієнтів документами для вільного пересування на території ЄС", - розповіли в СБУ.

"Пунктом збору" ухилянтів була територія монастиря, звідки їх мали вивезти за кордон. Однак замість "обіцяних" документів клієнтів доправили до прикордонного району і показали "зеленку", через яку вони начебто можуть перейти до сусідньої країни.

"Співробітники СБУ задокументували злочинні дії організатора схеми і заблокували канал нелегальної міграції. Наразі на підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили клірику про підозру за ч. 2 ст. 332 Кримінального кодексу України (незаконне переправлення осіб через державний кордон України). Щодо його спільника – справа вже розглядається у суді", - додали у відомстві.

Наразі триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину і притягнення винних до відповідальності.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

Коментар

Блоги

Мирослав Дністрянський

СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

Михайло Цимбалюк

Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

Василь Чорний

Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: