21.05.2021, 16:10

Свірзький замок запрошує туристів в гості

15 травня у замку в Свіржі до Дня Європи урочисто підняли прапор ЄС та відкрили туристичний сезон. Відтепер щовихідних Львівська спілка архітекторів запрошує на екскурсії.

Про це повідомили в пресслужбі Львівської ОДА.

«Минулого тижня ми спільно з Президентом Національної спілки архітекторів України Олександром Чижевським, головою Львівської обласної організації спілки архітекторів НСАУ  Миколою Шереметом та директоркою Департаменту архітектури та містобудування Львівської ОДА Оленою Василько відкрили офіційно туристичний сезон в Свірзькому замку. Разом з журналістами говорили про плани розвитку замку. Цьогоріч в обласній програмі з охорони культурної спадщини передбачені кошти для дофінансування виготовлення проєктно-кошторисної документації для замку, що є нашим спільним досягненням на шляху перетворення цієї пам’ятки у справжній культурно-мистецький центр Львівщини», - підкреслив колишній голова Львівської спілки архітекторів, розробник комплексної концепції ревіталізації пам’ятки Богдан Гой.

  Перші екскурсії та показовий бій від товариства історичних реконструкцій - Лицарського ордену Паладинів відбулися ще минулої суботи. Вони зібрали десятки туристів з цілої України.  

«Ми зацікавлені організувати незалежний архітектурний конкурс, реставрувати та розвивати Свірзький замок як туристичний магніт для цілої України», - каже директорка департаменту архітектури та розвитку містобудування Львівської ОДА Олена Василько

 Екскурсії в замку Свірж відбуватимуться щосуботи та неділі з 10:00 до 17:00 для груп до 20 осіб. Попередня реєстрація за телефоном +380 68 027 55 35   Вартість екскурсії: 100 грн/особа, для студентів і пенсіонерів 50 грн/особа (діти до 12 років в супроводі батьків – безкоштовно). Учнівські екскурсії: 50 грн/особа (дорослі супроводжуючі до 2-ох осіб – безкоштовно).

До 1 червня діє знижка 50% Членам спілки архітекторів, особам з інвалідністю, ветеранам бойових дій і АТО за пред'явлення посвідчення – вхід безкоштовний.  

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

Коментар

Блоги

Мирослав Дністрянський

СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

Михайло Цимбалюк

Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

Василь Чорний

Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: