• Головна
  • Новини
  • Сварка Зеленського і Клімкіна - соромно, боляче і вкрай небезпечно

28.06.2019, 11:59

Сварка Зеленського і Клімкіна - соромно, боляче і вкрай небезпечно

"Учора (27 червня) весь світ спостерігав за публічною «перепалкою» між нашим президентом і міністром закордонних справ України. Соромно, боляче і вкрай небезпечно для держави".

Про це на своїй сторніці у ФБ написла лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко.

Юлія Тимошенко далі: "Президент зізнався, що про напрями зовнішньої політики дізнається з інтернету, а міністр заявив, що він більше не бажає (!!!???) допомагати президенту, бо в нього з ним «розходження» із стратегічних і тактичних питань (???).

Прем’єр-міністр публічно порадив президенту, на цьому тлі, відправити міністра МЗС у відпустку.

І за цих обставин ми ще хочемо, щоб ПАРЄ, Європа і світ стали на наш бік, тоді як ми самі на цей бік стати не можемо.

Це дуже небезпечна турбулентність в управлінні, яка просто знищує нашу державу.

Терміново! Надтерміново необхідно навести лад бодай у владній виконавчій вертикалі, не кажучі вже про ситуацію в усіх сферах життя країни".

Нагадаємо, учора, 27 червня, Президент України Володимир Зеленський звинуватив Верховну Раду України у тому, що не вдалось звільнини міністра МЗС Павла Клімкіна. А останньому закинув те, що той не комунікує із ним у питаннях міжнародної політики. Про це Володимир Зеленський заявив на брифінгу в Києві.
"Мені дуже не подобається як діє, а точніше бездіє Верховна Рада. Я не буду перераховувати провалені наші рішення і призначення. Я наведу останній скандальний приклад. Спочатку вони не звільняють міністра закордонних справ Клімкіна. При цьому Клімкін публічно заявив, що йде і хоче піти у відставку... Ми даємо кандидатуру Вадима Пристайко і вони провалюють це рішення... Я, президент України, дізнаюся про наші міжнародні кроки з інтернету ", - сказав Зеленський.

За словами Володимира Зеленського, саме з інтернету він дізнався про ноту РФ щодо повернення українських моряків, захоплених поблизу окупованого Криму, і про відповідь ноті, яку відправив МЗС України.

Опісля Голова Уряду України Володимир Гройсман запропонував Володимиру Зеленському звернутися до Павла Клімкіна із закликом піти у відпустку.

"Нехай Зеленський звернеться до міністра закордонних справ Павла Климкіна, запропонує йому піти у відпустку на кілька місяців. Я йому її підпишу. І я готовий використовувати свої повноваження і внести будь-яку кандидатуру на позицію першого заступника глави МЗС, який буде виконувати обов'язки", - заявив Гройсман. Мовляв, кандидатуру першого заступника повинен запропонувати Зеленський.

Нагадаємо, що 25 травня 2019 року Трибунал ООН зобов’язав Росію відпустити захоплених моряків. Після цього Росія направила Україні ноту, в якій просить надати письмові гарантії участі України у продовженні кримінального переслідування українських моряків відповідно до російського законодавства. МЗС України заявило у відповідь, що пропозиція РФ "загострює спір між Україною та Росією стосовно імунітетів військових кораблів".  Тобто, відикнула умову Росії, вимагаючи в ід неї у ноті-відовіді  виконання рішення міжнародного трибуналу по звільненню українських моряків. 

Також нагадаємо, що 25 листопада 2018 року у Керченській протоці російські військові обстріляли і захопили українські катери "Бердянськ" та "Нікополь", а також буксир "Яни Капу" з екіпажами, які прямували з Одеси до Маріуполя. Троє українських моряків під час атаки росіян зазнали поранень. Полоненим українцям пред'явили звинувачення за ч.3 ст.322 КК Росії (незаконне перетинання кордону), їм загрожує до 6 років позбавлення волі. У Кремлі відмовляються відпускати моряків, заявляючи, що питання про їхню долю перебуває за межами юрисдикції Міжнародного трибуналу ООН з морського права. (Довідка за УП). 

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: