• Головна
  • Новини
  • Судитимуть групу диверсантів, які планували серію терактів у Києві та Львові на завдання спецслужб рф

18.09.2024, 14:37

Судитимуть групу диверсантів, які планували серію терактів у Києві та Львові на завдання спецслужб рф

Львівська обласна прокуратура передала до суду обвинувальний акт проти чотирьох громадян України, які діяли за завданням спецслужб Російської Федерації. Вони планували організувати серію терактів у двох найбільших містах України – Києві та Львові.

Про це повідомляє Офіс генпрокурора, пише WestNews.

Обвинуваченим інкримінують кілька злочинів, серед яких незаконне поводження з вибуховими речовинами та пристроями (ч. 1 ст. 263 КК України). Одного з підозрюваних додатково звинувачують у державній зраді та замаху на вчинення диверсії (ч. 2 ст. 111, ч. 2 ст. 15, ч. 2 ст. 113), іншого – у замаху на вчинення терористичного акту (ч. 3 ст. 15, ч. 2 ст. 258 КК України). Двом учасникам групи також інкримінують організацію незаконного перетину державного кордону з РФ (ч. 2 ст. 332 КК України).

Слідство встановило, що двоє з обвинувачених отримали завдання від представника російських спецслужб закласти вибухові пристрої на одному з оборонних підприємств у Львові. Крім того, у їхніх планах було влаштувати вибухи в трьох торговельних центрах та одному з закладів харчування в Києві. Після закладки вибухівки злочинці мали здійснити вибухи.

Ще двоє обвинувачених забезпечували диверсантів вибуховими пристроями. Вони також брали участь у підготовці плану евакуації одного з виконавців на територію Росії. Для цього підозрювані мали організувати його перетин державного кордону, надавши йому точні вказівки щодо маршруту та орієнтирів на місцевості.

Завдяки злагодженій роботі правоохоронців серію терактів вдалося попередити на стадії підготовки. У місті Києві було виявлено та знешкоджено 15 вибухових пристроїв, які були замасковані під продукти харчування. Ще чотири саморобні вибухові пристрої вилучили у Львові раніше.

Досудове розслідування проводило Управління СБУ у Львівській області. Завдяки оперативним діям українських спецслужб вдалося запобігти значним терактам, які могли завдати шкоди цивільним об'єктам і підприємствам оборонного комплексу.

Наразі справа передана до суду, де буде розглядатися питання покарання обвинувачених. 

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

рф завдала ракетного удару по Харкову: є десятки поранених

Коментар

Блоги

Михайло Цимбалюк

Суд над «азовцями»: мовчання міжнародних партнерів

Мирослав Дністрянський

КОЛИ Ж СФОРМУВАЛАСЯ УКРАЇНСЬКА НАЦІЯ? І ЯК ДОСЯГТИ ЇЇ КОНСОЛІДАЦІЇ?

Василь Чорний

Громади Волині в умовах воєнного стану

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: