• Головна
  • Новини
  • Суд зобов'язав голову села біля Львова публічно звітувати перед громадою

26.09.2024, 10:06

Суд зобов'язав голову села біля Львова публічно звітувати перед громадою

Львівський окружний адміністративний суд зобов’язав Ірину Перун, голову Івано- Франківської селищної ради, провести публічний звіт про свою діяльність за 2023 рік. Ірина Перун, яка очолює раду з 2020 року, жодного разу не проводила відкритих зборів з мешканцями.

Справа була ініційована колишнім депутатом Бірківської сільради Степаном Дучаковським, який подав позов, вказуючи на неправомірну бездіяльність Перун. Він наголосив, що відповідно до закону, селищний голова зобов’язаний звітувати перед громадою щороку, проте цього не відбувалося.

Перун у суді стверджувала, що інформація про її діяльність була опублікована на сайті селищної ради та на її офіційній сторінці у Facebook. Вона також зазначила, що 22 листопада 2023 року відбулася сесія, де депутати заслухали її звіт. Однак суд встановив, що письмова публікація або сесія не може замінити відкриту зустріч з громадою.

Суддя Наталія Мричко задовольнила позов Дучаковського та визнала бездіяльність голови селищної ради неправомірною. Перун повинна провести публічний звіт упродовж місяця після набуття рішенням законної сили.

Цікаво, що за даними сайту LMN, Ірина Перун є однією з найбагатших голів ОТГ Львівщини. У 2022 році її середньомісячна зарплата перевищувала 100 тис. грн, а у 2023 році вона задекларувала 1,2 млн грн доходу, включаючи придбання п’яти земельних ділянок.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

рф завдала ракетного удару по Харкову: є десятки поранених

Коментар

Блоги

Михайло Цимбалюк

Суд над «азовцями»: мовчання міжнародних партнерів

Мирослав Дністрянський

КОЛИ Ж СФОРМУВАЛАСЯ УКРАЇНСЬКА НАЦІЯ? І ЯК ДОСЯГТИ ЇЇ КОНСОЛІДАЦІЇ?

Василь Чорний

Громади Волині в умовах воєнного стану

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: