• Головна
  • Новини
  • Суд зобов'язав "Львівводоканал" сплатити понад пів мільйона гривень за затримку розрахунків з підрядником

23.10.2024, 16:30

Суд зобов'язав "Львівводоканал" сплатити понад пів мільйона гривень за затримку розрахунків з підрядником

Господарський суд Львівської області зобов’язав ЛМКП «Львівводоканал» сплатити понад 500 тисяч гривень підряднику за невчасне виконання договірних зобов’язань. Спір виник через затримку оплат за роботи з каналізування району вулиць Старознесенської та Балкової у Львові.

Згідно з рішенням, яке оприлюднили 21 жовтня у Єдиному державному реєстрі, у лютому 2020 року між ТОВ «Житлоінвестбуд-ЛВ» і «Львівводоканалом» було укладено договір, загальна сума виконаних робіт становила понад 3,6 мільйона гривень. Проте замість повної оплати, підрядник отримав лише 1,7 мільйона гривень.

Після подачі позову в суд у червні цього року «Львівводоканал» погасив основний борг у 1,9 мільйона гривень. Однак ТОВ «Житлоінвестбуд-ЛВ» продовжувало вимагати компенсацію за інфляційні втрати та відсотки за несвоєчасне виконання зобов’язань, що становило 151 тис. 714 грн і 424 тис. грн відповідно.

Суд частково задовольнив вимоги підрядника, зобов’язавши «Львівводоканал» виплатити 151 тис. 651 грн річних та 417 тис. грн інфляційних втрат, загалом майже 569 тис. грн. Крім цього, підприємство має сплатити 8,5 тис. грн судового збору. «Львівводоканал» має право подати апеляцію на рішення суду.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

рф завдала ракетного удару по Харкову: є десятки поранених

Коментар

Блоги

Михайло Цимбалюк

Михайло Цимбалюк про владику Василя Семенюка

Михайло Цимбалюк

Суд над «азовцями»: мовчання міжнародних партнерів

Мирослав Дністрянський

КОЛИ Ж СФОРМУВАЛАСЯ УКРАЇНСЬКА НАЦІЯ? І ЯК ДОСЯГТИ ЇЇ КОНСОЛІДАЦІЇ?

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: