• Головна
  • Новини
  • Суд заборонив «Львівгаз збуту» виставляти споживачам рахунки за газ, спожитий до січня 2021

24.02.2021, 15:42

Суд заборонив «Львівгаз збуту» виставляти споживачам рахунки за газ, спожитий до січня 2021

"Львівгаз збут", а також інші газопостачальники, що входять до "Регіональної газової компанії" Дмитра Фірташа, більше не можуть виставляти рахунки за газ, спожитий до січня 2021 року.

Таке рішення ухвалив Окружний адмінсуд Києва за позовом НАК "Нафтогаз України", передає "Еспресо.Захід".

У позовній заяві йдеться, з 2018 до 1 серпня 2020 роки "Нафтогаз" постачав газ газозбутовим компаніям на умовах спецзобов'язань, проте такі газозбутові організації вчасно не розраховувались з оптовим продавцем - НАК "Нафтогаз України". На дату звернення "Нафтогазу" до суду борг складав 23, 3 млрд грн.

У ТОВ "Львівгаз збут" запевняють, що судове рішення не позначиться на постачанні газу споживачам, водночас збираються оскаржити рішення суду.

"Щоб виконувати свої обов’язки, постачальник природного газу має здійснювати своєчасну оплату за придбаний ресурс, сплачувати обов'язкові податки та збори до державного бюджету, платити заробітну плату своїм працівникам. Тож важливою умовою безперервного постачання газу і надання якісних послуг споживачам є своєчасні розрахунки споживачів за спожите блакитне паливо, – повідомляє пресслужба "Львівгаз збуту". – Обмежуючи постачальників у праві виставляти платіжні документи за спожитий газ, суд впливає на стабільність постачання газу побутовим споживачам.  Позбавлення постачальників такого права суперечить Закону України Про ринок природного газу», Правилам постачання природного газу, Типовому договору постачання природного газу побутовим споживачам і Ліцензійним умовам провадження господарської діяльності з постачання природного газу".

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: