• Головна
  • Новини
  • Суд заарештував літак, який власник-колаборант планував передати ворогу

28.09.2022, 12:47

Суд заарештував літак, який власник-колаборант планував передати ворогу

За поданням Державного бюро розслідувань суд заарештував літак, який власник-колаборант планував передати агресору після захоплення південних областей України. Про це повідомляє ДБР.

"Працівники ДБР повідомили про підозру директору підприємства цивільної авіації за колабораційну діяльність. Під час обшуків на території, яку орендувало підприємство, ДБР виявило пасажирський літак АН-140-100. За оперативною інформацією, фігурант планував передати це повітряне судно загарбникам", – йдеться у повідомленні ДБР на сайті.

У повідомленні наголошується, що на літак накладено арешт.

"Літак буде передано Національному агентству України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА)", – інформують в бюро.

Встановлено, що після повномасштабного вторгнення Росії директор одного з українських підприємств цивільної авіації втік до тимчасово окупованого Криму, де почав співпрацювати з представниками держави-агресора.

"Чоловік планував налагодити авіабізнес і на нових тимчасово окупованих територіях України. При цьому він сподівався, що "рускій мір" пошириться на всі південні та східні області України. Колаборант обіцяв керівнику окупаційної влади одного з тимчасово захоплених регіонів передати пасажирський літак АН-140-100, який на праві власності належить його компанії та перебуває на підконтрольній Україні території", – наголошується в повідомленні.

Крім літака, під час обшуків в одному з офісів підприємства, правоохоронці викрили call-центр, який зараз перевіряють на можливий зв’язок із незаконною діяльністю фігуранта, а за місцем його мешкання – предмети з радянською символікою, пропагандистські флаєри та газети РФ.

Бізнесмену заочно повідомлено про підозру в колабораційній діяльності (ч. 1 ст. 14, ч. 4 ст. 111-1 КК України).

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: