• Головна
  • Новини
  • Суд відмовив прокурорам у повторному арешті Савченко та Рубана

07.05.2019, 15:15

Суд відмовив прокурорам у повторному арешті Савченко та Рубана

Броварський райсуд Київської області відмовився розглядати клопотання військових прокурорів про продовження строку запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою стосовно нардепа Надії Савченко та екс-керівника Центру звільнення полонених "Офіцерський корпус" Володимира Рубана.

Про це повідомили у прес-службі Генпрокуратури.

"Суд знову відмовився розглядати обгрунтоване клопотання військових прокурорів щодо продовження строку запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою стосовно обвинувачених народного депутата України та громадянина (Рубана - ред.)", - йдеться у повідомленні.

Як повідомлялося, 16 квітня Броварський райсуд ухвалив рішення звільнити з-під варти Савченко і Рубана.

Суд прийняв таке рішення через те, що термін запобіжного заходу закінчився, а новий не було обрано. При цьому не було застережень щодо вільного пересування звільнених.

У вівторок, 7 травня, Броварський райсуд переніс засідання у справі Савченко-Рубана на 31 травня через неявку адвокатів Рубана.

Рубана затримали 8 березня 2018 року на КПВВ "Майорське". За інформацією правоохоронних органів, він намагався вивезти з окупованої території Донецької області велику партію зброї. Рубана підозрюють у незаконному поводженні зі зброєю та підготовці терактів, зокрема збройних замахів на державних діячів та політичних лідерів.

Савченко вважають спільницею Рубана. 22 березня 2018 року Верховна Рада дала згоду на зняття з неї депутатської недоторканності, притягнення її до кримінальної відповідальності, затримання й арешт. Того ж дня її затримали.

Савченко інкримінують низку злочинів, передбачених сімома статтями Кримінального кодексу України, зокрема вчинення дій з метою насильницького повалення конституційного ладу та захоплення державної влади.

Фото: Громадське

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: