• Головна
  • Новини
  • Суд вдруге дав дозвіл на будівництво 5-поверхівки на вул. Горбачевського - Львів подасть апеляцію

29.10.2020, 09:18

Суд вдруге дав дозвіл на будівництво 5-поверхівки на вул. Горбачевського - Львів подасть апеляцію

Львівський окружний адміністративний суд вдруге дав дозвіл на скандальне будівництво 5- поверхівки на вул. Горбачевського, 19.

Зводити будинок планує Карпатське відділення інституту геофізики НАН України. Відтак, місто подаватиме апеляцію на рішення суду, аби відновити на тій території історичний сквер та назвати його на честь Юліана Захаревича.

Про це повідомила пресслужба міської ради.

«Йдеться про історичний сквер, який знаходиться у 20 хв. ходьби від центру міста. Він ніколи не мав іншої ролі, ніж ту, яку виконує до сьогодні, — роль скверу. Там є вілла Захаревича. Наразі вона знаходиться в одному з інститутів Академії Наук. І, на мою думку, вілла повноцінно не використовувалась.

Проте торік сталась неправильна річ — було зрубано дерева у цьому сквері, і з’явилась публічна інформація, що нібито Академія Наук має певного інвестора, який має збудувати житло для науковців. Я можу сказати, що було дуже багато перемовин та зустрічей на місці з мешканцями.

Торік було прийнято рішення про скасування містобудівних умов та обмежень для того, щоб там були висаджені знову дерева та був відновлений історичний сквер", — зазначив заступник міського голови з питань розвитку Андрій Москаленко.

Він також додав, що мерія оскаржуватиме рішення суду, а також проведе додаткові зустрічі з мешканцями, аби спільно напрацювати дорожню карту.

Нагадаємо, 14 лютого, на засіданні виконавчого комітету скасували рішення департаменту містобудування про затвердження містобудівних умов та обмежень Національної Академії Наук України на будівництво багатоповерхівки на вул. Горбачевського, 19. Також місто пропонувало НАН виділити іншу земельну ділянку для будівництва.

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: