04.06.2021, 13:59

Суд у справі левандівського ґвалтівника перенесли

Сім'ю постраждалого хлопчика знову прийшли підтримати львів'яни.

Про це інформує "Еспресо.Захід".

Сьогодні, 4 червня, у Залізничному районному суді Львова мало відбутися чергове засідання суду у справі левандівського ґвалтівника. У коментарі для "Еспресо.Захід" родич потерпілого хлопчика Андрій Яцків розповів, що вкотре не прийшов адвокат: "Судове засідання сьогодні не розпочалося. Зараз нічого не відбувається. Батьки підсудного думають, що ж робити далі. Я вже не можу сказати, який це адвокат по рахунку. Сьогодні вирішать, коли буде наступне засідання. Адвокат просто не прийшов і нікого не повідомив про це. І закону, щоб вплинути на такі дії, як я розумію, немає".

Під стіни суду прийшли львів'яни, щоб підтримати сім'ю Яцків. Осторонь від усіх стояли батьки підсудного у футболках з написами "Мирослава додому". За всім спостерігала поліція діалогу.

Нагадаємо, що злочин стався 18 червня. 18-річний підліток заманив хлопчика у безлюдні хащі одного зі спальних районів Львова та зґвалтував. Батьки потерпілого Олег та Софія Яцківи відразу забили на сполох, а друзі жертви допомогли ідентифікувати ймовірного злочинця. Його оперативно затримали цього ж дня.

Після упізнання, 20 червня, Залізничний рай­суд Львова обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою 60 діб без права внесення застави.

16 липня відбувся слідчий експеримент за участю потерпілого, слідчих, представників прокуратури і психолога. Затриманий участі в слідчому експерименті не брав. На початку серпня експертиза визнала ґвалтівника осудним.

12 серпня йому було продовжено запобіжний захід на місяць.

У вересні 2020-го левандівський ґвалтівник все ще залишався під вартою. Захист узявся звинувачувати потерпілого, а новий адвокат схиляє слідство до того, що 12-річний хлопчик змусив 18-річного юнака себе зґвалтувати.

Вже опитали усіх свідків і судді перейшли до розгляду протоколів та експертиз. За попередніми даними, 18-річного ґвалтівника можуть позбавити волі на термін до 15 років.

Адвокат потерпілого каже, що суд може затягнутися до осені 2021 року. 

Фото - Еспресо

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: