20.04.2019, 21:57

Суд розгляне позов про зняття Зеленського з виборів

Ввечері 20 квітня Шостий апеляційний адміністративний суд м.Києва має розглянути позов про скасування реєстрації Володимира Зеленського кандидатом у президенти України.

Відповідний позов подано адвокатом, спостерігачем за виборами президента України в окрузі №221 (Київ) від ГО "Українська асоціація акціонерів" Андрієм Хильком, про що він повідомив на своїй сторінці у Facebook. Про це пише УП.

"Суд відкрив провадження за поданою мною позову в якості офіційного спостерігача. Позовна вимога анулювання реєстрації кандидатом, справа № 855/124/19", - повідомив Хилько.

Як повідомив згодом Хилько, позов надійшов до суду 19 квітня, розглядатиме його колегія у складі головуючої Олени Ганечко, суддів Андрія Коротких та Ігоря Федотова.

Позов подано "про визнання порушень у підкупі виборців і скасування рішення ЦВК №153 від 30 січня 2019 р. про реєстрацію кандидата Володимира Зеленського".

У коментарі журналістам перед початком судового засідання Хилько заявив, що подав за останні три тижні подав "більше 8 позовів". 

У свою чергу головний юрист передвиборчого штабу Зеленського Вадим Галайчук заявив, що позов Хилька є провокацією,  "не має жодної перспективи і є абсолютно безпідставним".

"Немає жодних правових підстав для подання даного позову і його задоволення, він не має ніяких перспектив", - заявив Галайчук, йдеться у заяві Галайчука, яку оприлюднено у Telegram-каналі "Зе!команди". 

За словами Галайчука, позивача Хилько "відомий поданням низки подібних "дивних" позовів, зокрема, про те, що зустріч Зеленського з президентом Франції Еммануелем Макроном нібито була незаконною передвиборною агітацією".

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: