• Головна
  • Новини
  • Суд призупинив рішення про будівництво у Львові сміттєпереробного заводу

30.01.2020, 13:33

Суд призупинив рішення про будівництво у Львові сміттєпереробного заводу

Львівський окружний адміністративний суд ухвалив рішення зупинити дію рішення виконавчого комітету, яке дозволяє будівництво сміттєпереробного комплексу на вул. Пластовій у Львові. У мерії готують апеляцію.

Відповідне рішення суд ухвалив у середу, 29 січня, передає Leopolis.

За інформацією сайту, львів’янин, учасник війни на Донбасі Йосип Дудич звернувся до суду із вимогою визнати протиправним та скасувати рішення Виконавчого комітету Львівської міської ради від 07.12.2018 р. № 1343 «Про затвердження містобудівних умов та обмежень для проектування об’єкта будівництва на будівництво Львівському комунальному підприємству «Зелене місто» механіко біологічного комплексу перевантаження та переробки твердих побутових відходів на вулиці Пластовій, 13».

У той же час в пресслужбі Львівської міськради повідомили, що у ЛКП «Зелене місто» впродовж двох місяців проводили заміри повітря на вул. Пластовій, 13 і не виявили відхилень від норми. «Будівництво сміттєпереробного комплексу на вулиці Пластовій, 13 у Львові безпечне для довкілля. Заміри забрудненості повітря здійснювали впродовж листопада та грудня минулого року на вулиці Пластовій, 13. Їх проводили спеціалісти хімічної лабораторії КП «Адміністративно-технічне управління» у дні, коли зверталися мешканці сусідніх будинків, та у їх присутності. Дослідження стану забруднення атмосферного повітря на момент вимірювання показали, що вміст забруднюючих речовин не перевищував нормативів разової гранично допустимої концентрації», – йдеться у звіті ЛКП «Зелене місто».

Відтак, Львівська міська рада готуватиме апеляцію на рішення Львівського окружного адміністративного суду. «Ми вже готуємо апеляцію на цю ухвалу. Вчора в судовому засіданні через поведінку мешканців ні представники виконкому, ні ЛКП «Зелене місто» не мали можливості висловити свою позицію. Вбачаємо у такій ситуації тиск на суд. Зупинення рішення виконкому є безпідставним”, – проінформувала директорка юридичного департаменту ЛМР Гелена Пайонкевич.

  • ,
  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: