• Головна
  • Новини
  • Суд притягнув до відповідальності нардепа від СН за конфлікт інтересів

30.11.2020, 19:11

Суд притягнув до відповідальності нардепа від СН за конфлікт інтересів

Печерський районний суд міста Києва притягнув до адміністративної відповідальності народного депутата України за конфлікт інтересів.

Про це повідомляє пресслужба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

«Печерський районний суд міста Києва підтримав позицію Спеціалізованої антикорупційної прокуратури та притягнув до адміністративної відповідальності народного депутата України IX скликання», – інформують у прокуратурі.

Як повідомляють у САП, вказаний нардеп 25 листопада 2019 року направив до Генеральної прокуратури депутатське звернення про надання інформації щодо справи у кримінальному провадженні, що стосувалось діяльності одного з приватних товариств, зокрема, про підозри. У прокуратурі додали, що вказаний політик виявився засновником цієї компанії, а інформація у запиті мала приватний інтерес. Тому суд оштрафував нардепа, а нещодавно це рішення набуло чинності.

За інформацією журналіста «Слово і діло», йдеться про нардепа від фракції «Слуги народу» Руслана Горбенка. Як з'ясувалося, він звернувся до генпрокурора Руслана Рябошапки і просив надати інформацію про справу, в якій фігурує компанія «Інтершина УА», зокрема, про факт оголошення підозр.

За версією слідства, компанія «Інтершина УА», засновником якої є Горбенко, перемогла на тендері ПАТ «Укрпошта» з поставки шин із завищеними щонайменше на 15-20% цінами. У НАБУ вважають, що «Інтершина УА» у змові з іншої фірмою «Шинні Технології» вчинили антиконкурентні узгоджені дії задля перемоги у тендері. Вказані компанії були оштрафовані Антимонопольним комітетом України. Вони також намагалися скасувати це рішення АМПУ через суд, проте 1 серпня 2019 року Касаційний господарський суд залишив штраф чинним.

Нагадаємо, «Слово і діло» займається моніторингом обіцянок політиків, у тому числі нардепів. За даними видання, депутат Горбенко дав 98 обіцянок, із яких лише 7 виконав, а решта – перебуває в процесі виконання. Рівень відповідальності політика складає 7%.

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: