• Головна
  • Новини
  • Суд покарав п’ятьох поляків за побиття українських школярів

31.01.2020, 11:55

Суд покарав п’ятьох поляків за побиття українських школярів

Окружний суд в місті Ополє (захід Польщі) засудив на терміни ув’язнення від шести до дев’яти місяців п’ятьох поляків віком 18-30 років за бійку з українськими школярами старших класів.

Бійка трапилася 2 грудня 2018 року в населеному пункті Прушкув поблизу Ополє, де в школі-інтернаті навчаються учні з України, інформує Onet.pl.

За інформацією слідства, упродовж одного дня було дві бійки. Зранку цього дня троє поляків виманили в парк Андрія З., щоб його побити. Підґрунтям до агресивного ставлення до українця був факт, що українець зустрічався із сестрою одного з агресивних молодиків.

Бійку побачили інші українські учні, які побігли допомагати земляку, відтак поляки втекли. Згодом, ввечері, поблизу місцевого ресторану сталася бійка між дев’ятьма учнями інтернату і п’ятьма обвинуваченими: 20-річним Давідом К., 24-річним Матушем Х., 30-річним Маріушем М., 18-річним Якубом Г., 25-річним Давідом Г. Двоє з них раніше вже притягувалися до кримінальної відповідальності.

Обидві групи представили слідстві різні версії подій. За словами українців, на них несподівано напала група поляків, а напад мав національне підґрунтя. Як зазначили поляки, їх спровокували агресивні іноземці, які свідомо хотіли призвести до бійки. Вони заперечували, що мали негативне ставлення до українців. 

В результаті суд постановив, що підсудні брали участь у звичайній бійці й за це засудив Давіда К. і Давіда Г. до дев’яти місяців ув’язнення, Матеуша Х. до 10-ти місяців з випробувальним терміном у два роки. Водночас, Якуб Г. і Маріуш М. були засуджені обоє на шість місяців позбавлення волі  з випробувальним терміном у два роки.

Вирок ще не набув чинності.

  • ,
  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: