• Головна
  • Новини
  • Стефанчук допустив можливість зміни Конституції щодо курсу України в НАТО

19.03.2022, 11:44

Стефанчук допустив можливість зміни Конституції щодо курсу України в НАТО

Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук припускає можливість зміни Конституції щодо курсу України до Організації Північноатлантичного договору (НАТО) на тлі переговорів з Росією.

Про це він повідомив в ефірі телемарафону, повідомляють Українськi Новини.

"Оскільки шлях до Євроатлантичної інтеграції прописаний у нас у Конституції, це є високим рівнем легітимізації цього напряму. Тому ми будемо дивитися, яким шляхом підійдуть перемовники, тоді вже шукати ту модель, яка або не суперечитиме Конституції, або змінюватиме Конституцію в цій частині... Ми чекатимемо, яка формула буде закладена в переговорному процесі”, - сказав спікер.

За словами Стефанчука, основним завданням за результатами переговорів є відновлення безпеки та отримання гарантій безпечного функціонування України.

Як писали Українські Новини, 17 березня президент Володимир Зеленський заявив, що основними пріоритетами на переговорах з Росією є завершення війни та відновлення територіальної цілісності України, а також гарантії безпеки для країни.

А 15 березня Зеленський визнав, що, попри прагнення України стати членом альянсу, в НАТО дали ясно зрозуміти, що Україні не вступити до його лав.

Нагадаємо, 6 березня голова парламентської фракції "Слуга народу" Давид Арахамія заявив, що Україна не боротиметься за заявку на вступ до НАТО.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    На кордоні з Угорщиною затримали мікроавтобус, у якому 17 чоловіків

    Коментар

    Блоги

    Василь Чорний

    Громади Волині в умовах воєнного стану

    Мирослав Дністрянський

    ПРО МОВУ НАУКИ Й УКРАЇНСЬКІ НАУКОВІ ВИДАННЯ

    Василь Чорний

    Студентам Львівського та Чернівецького університетів розповіли про роботу присяжних

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: