12.03.2020, 15:38

Стартував III Львівський експортний форум

Сьогодні, 12 березня, стартував III Львівський експортний форум. Захід об’єднав понад сотню експертів, підприємців, представників державних установ та ділових кіл.

Ппро це повідомили у Львівській ОДА.

Учасників привітав перший заступник голови Львівської ОДА Василь Лозинський. У вітальному слові він зазначив, що Львівщина є одним з лідерів у створенні сприятливого середовища для експорту українських товарів і продукції, а метою форуму є подальший розвиток експортної діяльності регіону та України, вироблення ефективних механізмів її підтримки, пошуку нових ринків для продукції наших підприємств.

«Підтримка вітчизняних підприємств-експортерів забезпечує приріст обсягів виробництва, зростання податкових надходжень до бюджету та створення додаткових робочих місць. Підприємства малого та середнього бізнесу при виході на зовнішні ринки зустрічаються з багатьма проблемами. Це зокрема і жорсткі вимоги щодо дотримання норм безпеки продукції для громадян і довкілля, дороговартісні і складні процедури сертифікації продукції. Саме із цією метою у Львівській облдержадміністрації було створено Службу експортера напрямком роботи якої є підтримка та допомога бізнесу Львівщини заявити про себе на міжнародних ринках»,-  зазначив Василь Лозинський.

Детальніше про роботу Служби експортера присутнім розповіла начальник відділу розвитку торгівлі і підприємництва Львівської ОДА Христина Каліш.

«Основними напрямками роботи служби є супровід підприємств-експортерів, організація торгових місій, промоція підприємств-експортерів Львівської області, освіта для експортерів»,-  зазначила вона.

Також Христина Каліш презентувала промоційне видання  – каталог «Експортний потенціал Львівщини» та розповіла про роботу Школи експортера для початківців - ініціативу яку спільно реалізувала Львівська ОДА, Львівська торгово-промислова палата, НУ «Львівська Політехніка» та Асоціація професійних митних посередників.

Відтак, в межах форуму учасники обговорять можливості та перспективи підтримки експорту українських підприємств, зарубіжний досвід просування на зовнішні ринки. Також відбудуться виступи експертів, дискусії, презентації компаній.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: