11.12.2019, 11:00

Стали відомі подробиці загибелі священика із Борині

Як вже повідомлялось, у вівторок, 10 грудня, в Турківському районі в автокатастрофі загинув настоятель Свято-Покровської парафії селища Бориня прот. Казимир Ільницький

Як повідомили в департаменті з питань цивільного захисту Львівської ОДА, дорожньо-транспортна пригода сталась 10 грудня близько 19:40 год. в с. Мала Волосянка Турківського району на автодорозі “Львів - Самбір - Ужгородˮ. Водій автомобіля “Санйонг Рекстон , мешканець Турківського району 1960 року народження, виїхав на зустрічну смугу руху, де допустив зіткнення із автомобілем “Мерседес-Спринтерˮ.

Внаслідок ДТП водій “Санйонг Рекстонˮ ( а саме - отець Казимир) загинув на місці події. Троє осіб - пасажирка легковика (1991 р. н).та двоє пасажирів мікроавтобуса (чоловіки 1984 та 1992  р. н.) дістали тілесні ушкодження.

За даними ГУ ДСНС у Львівській області, на місце події були направлені пожежно-рятувальні підрозділи 28 ДПРЧ м. Турка. Рятувальники за допомогою гідравлічних ножиць проводили роботи з деблокування загиблого.

За повідомленням, відділу комунікації поліції Львівської області, відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст.286 (порушення правил безпеки дорожнього руху) КК України. Поліцейські розслідують обставини ДТП.

«Отець служив у нашому селі більше, ніж 20 років. Просто безподобним священником був. Ніколи ніяких конфліктів чи непорозумінь з громадою не виникало», – розповів LMN голова Боринської сільської ради Іван Яворський.

В отця Казимира залишилось троє дітей – двоє синів та дочка. Один з синів теж священнослужитель.

«Він був дуже хорошим священиком. Помагав молитвою багатьом людям. До нього приїжджали навіть з інших районів. Допомога при різних хворобах і бідах. Дуже доброю людиною був», – розпові LMN місцевий диякон Ярослав.

Фото - ГУ ДСНС у Львівській області

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: