• Головна
  • Новини
  • Стали відомі деталі накопичувальної пенсійної системи

17.08.2021, 15:59

Стали відомі деталі накопичувальної пенсійної системи

Українцям потрібно буде самостійно вибрати з переліку фонд, де зберігатимуться їхні накопичення.

Міністерство соцполітики України опублікувало проект із впровадження в Україні накопичувальної пенсії. Передбачається, що накопичення стягуватимуться із суми податків, які щомісяця платять працівник і його роботодавець - 2% від зарплати, передає Кореспондент.

"Усі зароблені інвестиційні доходи накопичувальні пенсійні фонди розподіляють між майбутніми пенсіонерами, а напрями і розмір витрат, які можна здійснювати за рахунок пенсійних активів, жорстко обмежені законодавством, щоб пенсійні накопичення не "проїдалися" через витрати", - сказано в проекті.

Відзначається, що для зберігання своїх коштів українцям потрібно буде самостійно обрати фонд із переліку, який надасть державний регулятор - Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку.

"Оплачуючи соціальні внески, працюючі особи здобувають страховий стаж, який впливає на розмір їхньої майбутньої пенсії, але у свою власність нічого не отримують. Тому їхня майбутня пенсія насправді залежатиме від того, скільки внесків платитимуть у майбутньому інші особи, від того, скільки таких людей буде", - прокоментували проект у Мінсоцполітики.

Водночас передбачається, що частина внесків одразу надходитиме у власність особи, на її особистий рахунок у накопичувальному фонді.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: