• Головна
  • Новини
  • Справу про «трубу Медведчука» скерують до суду наприкінці року

20.07.2021, 13:59

Справу про «трубу Медведчука» скерують до суду наприкінці року

Спеціалізована антикорупційна прокуратура у грудні скерує до суду кримінальне провадження за підозрою експертки Ольги Конопліної у допомозі забрати у держави частину нафтопродуктопроводу «Самара-Західний напрямок» і передати її ймовірному оточенню народного депутата Віктора Медведчука.

Про це йдеться в рішенні Вищого антикорупційного суду від 16 липня, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, у травні НАБУ і САП завершили розслідування справи Конопліної. Від тоді вона та її захисники ознайомлюються з матеріалами розслідування. Водночас, на думку органів правопорядку, підозрювана та її захисники зволікають з процедурою, а тому їм необхідно встановити кінцеву дату. Вивчивши клопотання, суддя задовольнив його частково і встановив строк до 30 листопада. До цієї дати захист може ознайомлюватися зі справою, а після – САП скерує обвинувальний акт до суду.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили експертці про підозру у зловживанні повноваженнями та у введенні в оману суду. За версією НАБУ, підозрювана склала завідомо недостовірний висновок, який став підставою для винесення рішення Господарського суду Рівненської області, який у серпні 2017 року відмовив у визнанні права власності на частину нафтопродуктопроводів «Самара – Західний напрямок» за державою. На думку детективів, експертка винесла цей висновок в інтересах ТОВ «Прикарпатзахідтранс», яке отримало у власність частину магістрального нафтопродуктопроводу «Самара – Західний напрямок».

Раніше ВАКС заарештував частину нафтопродуктопроводу «Самара-Західний напрямок» і передав його в управління Національного агентства з розшуку та менеджменту активів. Пізніше апеляційна палата ВАКС залишила це рішення без змін.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

Коментар

Блоги

Мирослав Дністрянський

СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

Михайло Цимбалюк

Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

Василь Чорний

Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: