• Головна
  • Новини
  • Справу ексдиректора «Львівелектротранс» скерували до суду

15.09.2021, 16:43

Справу ексдиректора «Львівелектротранс» скерували до суду

Прокурори Львівської обласної прокуратури скерували  до суду обвинувальний акт стосовно ексдиректора комунального підприємства «Львівелектротранс» за фактом розтрати державних коштів шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах (ч. 5 ст. 191 КК України).

Як інформує відділ інформаційної політики Львівської обласної прокуратури, встановлено, що у 2020 році посадовець через публічні закупівлі електроенергії для комунального транспортного підприємства, за відсутності зростання ціни товару на ринку, безпідставно укладав додаткові угоди для її придбання в інтересах конкретного підприємства за завищеними цінами.

За результатами аудиторського дослідження та товарознавчої експертизи шкода, завдана державі внаслідок такої діяльності, склала 969 тис грн.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі слідчого управління Головного управління Національної поліції у Львівській області, за матеріалами Управління Служби безпеки України у Львівській області.

Нагадаємо, йдеться про Андрія Свища. Підозру у зловживанні службовим становищем йому вручили 31 травня. Його підорюють в укладанні додаткових договорів на загальну суму 969 тис. грн на закупівлю електроенергії за завищеною ціною. При цьому, на час вручення підозри, у львівській мерії заявляли, що ця справа стосується закупівлі електроенергії без посередників, завдяки якій вдалося зекономити 5,3 млн грн.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: