• Головна
  • Новини
  • Справа Львівського бронетанкового заводу: помер один із обвинувачених

25.01.2022, 17:36

Справа Львівського бронетанкового заводу: помер один із обвинувачених

Вищий антикорупційний суд закрив частину кримінального провадження за обвинуваченням власника ТОВ «Булет Лайн» Артема Степаненка у справі про розтрату понад 14 млн грн державного підприємства «Львівський бронетанковий завод» у зв'язку з його смертю.

Таке рішення 19 січня ухвалила колегія суддів ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Матір Степаненка подали заяву про закриття справи в частині обвинувачення її сина у зв'язку з його смертю, тобто на підставі пункту 5 частини 1 статті 284 Кримінального процесуального кодексу України. Аналогічне клопотання надійшло і від його захисника.

«Заяву матері обвинуваченого (Артема Степаненка – ред.) - задовольнити. Кримінальне провадження в частині обвинувачення (Артема Степаненка – ред.) у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 27 ч. 5 ст. 191 КК України - закрити на підставі п. 5 ч. 1 ст. 284 КПК України у зв'язку з його смертю», – йдеться в рішенні.

Також суд скасував арешт майна Степаненка, а саме: квартири; корпоративні права у вигляді 30% статутного капіталу ТОВ «Соурс»; корпоративні права у вигляді 99% статутного капіталу ТОВ «Булет Лайн»; корпоративні права у вигляді 100% статутного капіталу приватного підприємства «Семерам груп»; корпоративні права у вигляді 100% статутного капіталу ТОВ «Соурс Україна» і готівкових коштів у сумі 14 500 доларів. Крім того, суд повернув 1,6 млн грн застави, внесеної за обвинуваченого Степаненка.

Нагадаємо, у цій справі обвинувачують колишнього директора ЛБТЗ Романа Тимківа, його ексзаступника Олега Ткаченка, начальника Центрального бронетанкового управління Збройних сил України Юрія Мельника та начальника відділу в управлінні ЦБТУ ЗСУ Костянтина Істоміна.

За версією звинувачення, ЛБТЗ виграв конкурсні торги на постачання ЦБТУ ЗСУ нових двигунів В-46-6. Згідно з документами, завод придбав у ТОВ «Булет Лайн» та поставив ЦБТУ ЗСУ 40 двигунів. Зібрані наслідком докази свідчать про те, що насправді двигуни, що надійшли на завод, були не нові, а використані. До того ж ці двигуни в 2008-2009 роках вже були реалізовані на внутрішньому ринку як надлишкове майно Міністерства оборони України. Розмір збитків, завданих державі через корупційне правопорушення, становив понад 14 млн грн.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

Коментар

Блоги

Мирослав Дністрянський

СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

Михайло Цимбалюк

Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

Василь Чорний

Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: