• Головна
  • Новини
  • Справа Бабаєва: парламентарі невдоволені головою Полтавського апеляційного суду, Цимбалюк вважає, що крапку у справі судді з Пирятина поставлять через кілька місяців

01.02.2023, 18:08

Справа Бабаєва: парламентарі невдоволені головою Полтавського апеляційного суду, Цимбалюк вважає, що крапку у справі судді з Пирятина поставлять через кілька місяців

Напередодні відбулося засідання Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування обставин, що призвели до смерті судді Автозаводського райсуду Кременчука Олександра Лободенка та міського голови  Кременчука Олега Бабаєва, утвореної Постановою Верховної Ради України №2033-ІХ від 1 лютого 2022 року.

Як повідомив у Фейсбуці голова комісії Михайло Цимбалюк, під час цього засідання ТСК заслухали Голову Касаційного кримінального суду у складі Верховного Суду Станіслава Кравченка та суддю Апеляційного суду Полтавської області Володимира Костенка. Вони поінформували народних депутатів України про причини того, чому затягується розгляд цієї резонансної справи, яка розпочалась ще у 2014 році.

За підсумками роботи ТСК, члени комісії дійшли згоди, що затягування справи резонансних вбивств відбувалося через недосконалість українського законодавства, людський фактор, відсутність відповідальності рішень суддів, зокрема безпідставні самовідводи, незаповненість суддівських посад. А повномасштабне вторгнення росії в Україну додало низку інших факторів, зокрема, відімкнення електроенергії, що унеможливлює відеозвʼязок під час суду; повітряні тривоги, під час яких судовий розгляд не відбувається.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

Коментар

Блоги

Мирослав Дністрянський

СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

Михайло Цимбалюк

Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

Василь Чорний

Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: