• Головна
  • Новини
  • Спікерка і лідери фракцій Європарламенту закликали надати Україні статус кандидата у члени ЄС

09.06.2022, 15:09

Спікерка і лідери фракцій Європарламенту закликали надати Україні статус кандидата у члени ЄС

Статус кандидата на вступ до Союзу запропонували надати і Молдові, а також працювати над наданням такого самого статусу Грузії

Про це інформує Deutsche Welle з посиланням на спільну заяву голів фракцій, ухваленій президією Європарламенту в четвер, 9 червня.

Повідомляється, що лідери фракції Європарламенту закликали лідерів урядів країн ЄС "ухвалити рішення щодо заявок України, Республіки Молдова та Грузії вступити до Євросоюзу" на саміті, який відбудеться 23-24 червня.

До президії входить зокрема спікерка Роберта Мецола та голови усіх фракцій.

"Європейський Союз має продемонструвати хоробрість, рішучість і далекоглядність у сьогоднішньому контексті жорстокої агресивної війни проти нашої європейської сусідки України", - йдеться у заяві.

Крім того, у зверненні наголосили на тому, що Європейський Союз мусить бути надійним партнером, який демонструє солідарність з країнами, які виступають за такі саме ідеали та цінності.

"Громадяни України бажають жити у вільній, демократичній і заможній країні, яка є гордим і відданим членом європейської родини. Ми визнаємо, що ці прагнення поділяють і народи Грузії та Молдови та країн Західних Балкан, чиїми очікуваннями не слід продовжувати нехтувати", - заявили у Європарламенті.

"Ми наполегливо закликаємо вас надати Україні та Республіці Молдова статус кандидата на вступ до ЄС, відповідно до статті 49 Договору про Європейський Союз та як початок заснованого на заслугах процесу. А також працювати над наданням такого самого статусу Грузії, аби задовольнити легітимні прагнення грузинського народу", - зазначили у заяві.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

Коментар

Блоги

Мирослав Дністрянський

СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

Михайло Цимбалюк

Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

Василь Чорний

Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: