• Головна
  • Новини
  • Спікери обох палат парламенту Білорусі радять ЄС не втручатись у її внутрішні справи

21.08.2020, 15:11

Спікери обох палат парламенту Білорусі радять ЄС не втручатись у її внутрішні справи

Голова Ради Республіки Білорусь Наталія Кочанова і голова Палати представників Володимир Андрейченко направили звернення на адресу керівників парламентів всіх держав - членів ЄС про неприйнятність втручання в ситуацію в країні.

Як передає Укрінформ, така інформація розміщена на сайті верхньої палати парламенту, повідомляє БЕЛТА.

У посланні йдеться, що 9 серпня в Білорусі відбулися президентські вибори. За їх підсумками президентом Білорусі обрано Олександра Лукашенка, а вибори пройшли відповідно до Конституції та законів Білорусі, зазначили парламентарії.

У зверненні наголошується, що «абсолютна більшість громадян підтримала діючий курс на будівництво сильної незалежної держави, ключовим пріоритетом якої є людина, її добробут і безпека».

Спікери палат білоруського парламенту наголосили на неприйнятності того, як швидко ряд євроатлантичних чиновників зробили «надзвичайно важливі для країни політичні заяви і висновки, окремі з яких межують з втручанням у внутрішні справи Білорусі, що неприпустимо і суперечить загальновизнаним принципам і нормам міжнародного права».

«Необхідно об'єктивно і без емоцій розібратися в тому, що відбувається сьогодні в Білорусі», - йдеться у зверненні.

Кочанова і Андрейченко закликали колег з парламентів ЄС надати сприяння у формуванні об'єктивної, професійно вивіреної і відповідальної позиції щодо ситуації в Білорусі.

Раніше канцлер ФРН Ангела Меркель заявила за підсумками надзвичайного саміту ЄС з приводу ситуації в Білорусі, що Євросоюз не може визнати результати виборів у Білорусі і закликає до діалогу всі сторони в країні.

Лідери ЄС підтвердили рішення глав МЗС Євросоюзу про початок точкових санкцій не проти народу країни, а проти відповідальних за фальсифікацію і насильство.

Нагадаємо, у Білорусі після президентських виборів, які відбулися 9 серпня, продовжуються протести проти офіційних їх результатів, згідно з якими Олександр Лукашенко, який керує країною з 1994 року, набрав 80,1% голосів виборців, опозиційний кандидат Світлана Тихановська - 10,1% .

Силовики жорстко розганяли протестувальників, застосовуючи гумові кулі, світлошумові гранати і водомети. З початку протестів було затримано більш як 6,7 тис. осіб. До лікарні потрапили щонайменше 250 осіб. Білоруські правозахисники повідомили про щонайменше п'ятьох загиблих під час протестів.

  • ,
  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: