• Головна
  • Новини
  • Спалах кору в ЧНУ: студентів зобов'язали надати довідки про наявність щеплень

20.10.2019, 15:46

Спалах кору в ЧНУ: студентів зобов'язали надати довідки про наявність щеплень

Відповідний наказ підписав ректор.

Нагадаємо, у Чернівецькому національному університеті зафіксували спалах кору, пише ІА АСС. Зокрема, з 25 вересня 2019 року й дотепер на кір захворіли 8 студентів.

Як розповів у коментарі виданню завідувач відділу епідемнагляду та профілактики інфекційних захворювань лабораторного центру Юрій Падурару, усі хворі навчаються на різних факультетах, в різних групах та на різних курсах. Але майже всі вони проживають у двох гуртожитках, лише один - на квартирі.

За словами Наталії Гопко, в.о. начальника Чернівецького обласного лабораторного центру, у трьох з 8 студентів є документально підтверджена інформація про 2 отриманих щеплення, в інших немає відомостей про щеплення.

"Ризики захворіти є в усіх, хто не впевнений, чи отримав дві дози вакцини від кору. Ми маємо багато питань до документів про отримане щеплення, але разом з тим ми не маємо можливості цю інформацію перевірити", - каже Наталія.

Водночас, у ЧНУ видали наказ ректора, який зобов'язує студентів надати довідки про щеплення та обмежити відвідування гуртожитків.

"У зв'язку з різким загостренням епідемічної ситуації, пов'язаної з поширенням інфекційних хвороб, зокрема кору та задля зменшення ризиків захворюваності для студентів університету:

1. Студенти денної форми навчання до 01.11.2019 р. зобов'язані подати в деканат відповідного інституту/факультету/коледжу медичну довідку за формою №63, щодо наявності щеплень.

2. Тимчасового обмежити відвідування гуртожитків студмістечка. Наказ ректора №52-р від 18.10.2019 року", - йдеться у повідомленні Студентського Парламенту ЧНУ.

  • ,
  • ,
  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: