• Головна
  • Новини
  • Сокальська районна рада схаменулась - купила байдарки на 400 тис. грн дешевше

04.11.2020, 14:27

Сокальська районна рада схаменулась - купила байдарки на 400 тис. грн дешевше

Сокальська районна рада 26 жовтня поточного року уклала додаткові угоди на закупівлю байдарок та додаткового спорядження, згідно з якими першопочаткова ціна угод зменшилась на 381,78 тис. грн. Про це стало відомо з сайту електронних закупівель Prozorro.

Як пишуть «Наші гроші. Львів», на початку жовтня Сокальська районна рада підписала договір на закупівлю байдарок на загальну суму 1,59 млн грн з приватним підприємцем з Дніпра Микитою  Меркуловим. Закупівлю здійснили за грантові кошти програми транскордонного співробітництва «Польща – Білорусь – Україна 2014-2020». Рада є учасником транскордонної програми в реалізації проекту «Єднає нас Буг» у партнерстві з гміною Дрогічин (Польща). Проєкт передбачає створення двох  транскордонних байдаркових туристичних маршрутів між Україною, Польщею та Білоруссю.

Для реалізації проекту закуповували байдарки: 10 одномісних моделі One-Go! зі спорядженням за 29,97 тис. грн та 24 двомісні байдарки Twin-Go! також зі спорядженням того ж виробника за 53,64 тис. грн.

Ми з’ясували, що виробник цього спорядження продає їх суттєво дешевше, за 13,5 тис. грн та 17 тис. грн відповідно. І разом із додатковим спорядженням, вартість придбаних байдарок мала б скласти 17,3 тис. грн за одномісну та 22,8 тис. грн – за двомісну.

Юристів проекту «Тисни» (Bihus.info) написали відповідні звернення до Державної аудиторської служби, поліції та замовнику Сокальській райраді. В результаті, Сокальська районна рада 26 жовтня  уклала додаткові угоди, згідно з якими, «сторони погодили змінити ціну в договорі про закупівлю в бік зменшення (без зміни кількості (обсягу) та якості товарів». Відтак, замість 299,7 тисяч за одномісні байдарки заплатять 239,7 тис. грн. А за двомісні байдарки – замість 1,29 млн грн 965,5 тис. грн.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: