• Головна
  • Новини
  • Сьогодні у Львівському палаці мистецтв відкриють виставку «16 історій жінок»

30.11.2021, 14:36

Сьогодні у Львівському палаці мистецтв відкриють виставку «16 історій жінок»

​​​​​​​Сьогодні, 30 листопада, у Львівському палаці мистецтв відбудеться відкриття виставки «16 історій жінок». На ній представлять 16 робіт, авторками яких є дві жінки – художниця та фотографиня.

Про це повідомив департамент соціального захисту населення Львівської ОДА.

Це світлини та художні портрети жінок, які пережили насильство, як ілюстрації до їхніх 16 історій. Деякі історії розповідатимуть також за допомогою відео, інші – за допомогою текстів.

Найголовніше у цьому проєкті – щирість та сміливість жінок, які готові розповісти свої історії, сповнені болю. Розповіли організатори.

«В роботі над цим проєктом я працювала не лише з кольором, формою, а також з мовою рухів, світла та слова. Я пропустила кожну історію крізь себе, і сподіваюсь, донесла образ жінки, про яку мовчать. Жінки, яка вимушена стати сильною, аби протистояти кривднику і залишитись живою. Жінки, які вижили, бо побачили вихід, жінки, які зрозуміли, що з ними саме відбувається, та почали жити по-іншому, які наважилась говорити про це не для жалю, а щоб допомогти собі та іншим та які ще не вийшли із замкненого кола насильства», – зазначила одна з авторок виставки, мисткиня, художниця, викладачка творчих дисциплін Національного лісотехнічного університету Тетяна Федяй.

Більшість історій – це історії жінок, які звернулися за допомогою до Центру «Жіночі перспективи».

 «Тематика у нас була одна, проте якось опрацьовуючи роботу, фотографія сама випросила у мене спотворення. Ґлітч! Ґлітч – це напрямок у мистецтві, коли або нові витвори мистецтва, тільки створені, або роботи із класичного мистецтва – навмисне руйнують. Чому я обрала використання деталей із ґлітчу? Насильство я бачу як ґлітч – помилку, як, можливо, радіацію, яка вибиває частинки ДНК і руйнує його. Насильство важко переживати, відновлюватись після нього, знаходити частини, які були зруйновані», - зазначила співавторка виставки, фотографиня Марія Казван.

Організатор виставки – Центр «Жіночі перспективи».

Виставка приурочена міжнародній акції «16 днів проти гендерно зумовленого насильства», яка триває щорічно в усьому світі з 25 листопада до 10 грудня і має на меті привернути увагу суспільства до проблем подолання гендерно зумовленого та домашнього насильства та захисту прав жінок.

Виставку створили в межах проєкту «365 днів проти гендерно зумовленого насильства» за підтримки Фонду сприяння демократії Посольства США в Україні. Партнер виставки – Львівський палац мистецтв.

Початок заходу о 16:00 год.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: