• Головна
  • Новини
  • Сьогодні, 19 квітня, дебати Порошенка і Зеленського: де і коли

19.04.2019, 08:37

Сьогодні, 19 квітня, дебати Порошенка і Зеленського: де і коли

19 квітня 2019 р. на Національному комплексі «Олімпійський» відбудуться дебати між кандидатами у президенти: представником партії «Слуга народу» Володимиром Зеленським і чинним Президентом України Петром Порошенком.

Для тих, хто має намір спостерігати за ходом дебатів безпосередньо в Києві на НСК "Олімпійський", вхід на стадіон відкриють 19 квітня з 16:30 за попередніми списками. Про це йдеться в анонсі заходу на Facebook.

Як пише РБК, відповідно до Закону України, передвиборні дебати проводяться напередодні "дня тиші" перед повторним голосуванням у прямому ефірі студії Громадського телебачення.

Однак після оголошення результатів голосування в першому турі президентських виборів Володимир Зеленський у відеозверненні запропонував Петру Порошенку провести дебати на НСК "Олімпійський". Кандидати неодноразово висували один одному різні вимоги про час та умови проведення зустрічі.

Відтак було досягнуто домовленості, що  дебати пройдуть 19 квітня на "Олімпійському".

Передбачається, що онлайн-трансляція дебатів буде доступна на Facebook-сторінках кандидатів.

Водночас 19 квітня заплановано проведення передвиборчих дебатів і в ефірі Національної громадської телерадіокомпанії, відповідно до законодавства та постанови ЦВК.

Кожному з претендентів на пост глави держави буде надана можливість участі в дискусії в форматі "запитання-відповідь". Під час дебатів кандидати зможуть вимовити "вступне слово", поставити один одному до 5 питань і завершити виступ короткою промовою.

Тривалість офіційних дебатів становить 60 хвилин. Прямий ефір на телеканалі "UA: Суспільне" і радіотрансляція на "UA: Українське радіо" розпочнеться о 21:00 19 квітня. Інші телеканали також можуть транслювати дебати безкоштовно.

Як повідомили в НГТУ, якщо один з учасників або ж обидва не прийдуть в призначений час на ефір "Суспільного", протягом години буде транслюватися нейтральне відео з рухомим рядком про те, що кандидати на пост президента, не з'явилися для участі в дебатах.

У разі присутності на дебатах тільки одного кандидата, йому нададуть весь час ефіру для передвиборчої агітації.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: