• Головна
  • Новини
  • Софії Федині вручили обвинувачення через погрози Зеленському

29.07.2020, 18:10

Софії Федині вручили обвинувачення через погрози Зеленському

Народна депутатка від фракції «Європейська Солідарність» Софія Федина повідомила, що отримала обвинувальний акт у справі про погрози вбивством президенту Володимиру Зеленському.

Про це Федина повідомила у відеозверненні у Facebook, пише Громадське.

За її словами, акт їй вручили в Печерському суді Києва, куди вона разом із адвокатом прийшла оскаржувати вручену їй підозру. Виявилося, що суддя пішла у відпустку, а тому розгляд скарги «перенесли на невизначений термін».

«Ну а слідчі і прокурори використали це, щоб вручити мені обвинувальний акт — у тому, що я погрожувала президенту Зеленському», — сказала народна депутатка, показавши на камеру відповідний документ.

Пізніше в етері телеканалу «Прямий» вона заявила, що хоче, аби до суду прийшов і потерпілий — тобто сам Зеленський: «Він має заявити, чим же ж ми його так налякали, що йому було так страшно, і в чому є в наших словах загроза його життю».

6 листопада 2019 року Державне бюро розслідувань відкрило провадження щодо висловлювань народної депутатки від «Європейської Солідарності» Софії Федини та волонтерки Марусі Звіробій про президента Володимира Зеленського.

Приводом для провадження стала трансляція Федини та Звіробій у Facebook з кав’ярні у Львові, де вони з використанням ненормативної лексики розкритикували спілкування Зеленського з добровольцями у Золотому на Донбасі. «Ти там частіше їзди, там тебе підірвуть, хто-небудь там тебе підірве», — сказала волонтерка. Федина додала, що «там ненароком може вибухнути граната, там бувають обстріли».

6 лютого слідчі ДБР повідомили Звіробій про підозру у погрозі вбивством президенту Володимиру Зеленському. 10 лютого їй обрали запобіжний захід та зобов’язали носити електронний браслет. У травні суд зняв із Звіробій запобіжний захід.

10 березня Печерський суд Києва відпустив Федину під особисте зобов'язання. Запобіжний захід діяв до 12 квітня. 8 травня суд зняв із депутатки запобіжний захід.

  • ,
  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: