• Головна
  • Новини
  • Смертельні аварії на Рівненщині: у поліції назвали основну причину

09.06.2021, 13:47

Смертельні аварії на Рівненщині: у поліції назвали основну причину

Причиною 98% аварій, які стаються на Київ – Чоп, є перевищення швидкості. Про це заявив заступник начальника Нацполіції в Рівненській області Олександр Панасюк, коментуючи ситуацію з аварійністю на ділянці траси біля села Колоденка. Зазначимо, там за місяць трапилось дві аварії, у яких загинуло шестеро людей

Траса міжнародного значення Київ – Чоп на Рівненщині має протяжність 185 кілометрів, передає Суспільне.

"98% аварій, які відбуваються на трасі Київ – Чоп – це ДТП у зв'язку з перевищенням швидкості. Значним перевищенням швидкості, порушенням правил обгону, пересіченням центральної осьової лінії суцільної. ДТП, які стаються на трасі – рідко хто з водіїв перебуває в стані алкогольного сп'яніння. Просто елементарне недооцінювання дорожньої обстановки і перевищення швидкості", – каже заступник начальника ГУНП в області Олександр Панасюк.

Як приклад він згадав ДТП з трьома загиблими, що трапилась 5 червня. Водія однієї з автівок за кілька хвилин до інциденту зупиняли патрульні за перевищення швидкості, втім вимогу зупинитися він проігнорував. Згодом патрульні склали на нього протокол, а через кілька хвилин після оформлення матеріалів він загинув у ДТП. Разом із ним загинули двоє пасажирів.

"Він почав рух з місця події й буквально за 300 метрів розігнав машину так, що вчинив смертельну аварію. Траса добре продивляється на тому відрізку дороги і обмеження руху прописане у ПДР. Які ще обмежувальні знаки там необхідні для того, щоб нормально вести себе на дорозі. Там що, лежачих поліцейських положити через кожен метр?, – зазначив заступник начальника обласної поліції.

А от у сільській місцевості й на другорядних дорогах причиною аварій у 95% стає керування у стані алкогольного сп'яніння, – додав Олександр Панасюк.

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: