• Головна
  • Новини
  • Смертельна ДТП у Рівному: у суді допитали водія, який п'яним збив двох дітей

15.12.2021, 15:59

Смертельна ДТП у Рівному: у суді допитали водія, який п'яним збив двох дітей

Обвинуваченого в скоєнні смертельної ДТП напідпитку Василя Самчука допитали у суді Рівного. На засіданні, яке відбулося 14 грудня, чоловік частково визнав свою вину та попросив вибачення в рідних підлітків, яких він збив на вулиці Севастопольській. Натомість потерпіла сторона просила суд про максимальний термін покарання.

Про це пише Суспільне.

Василя Самчука обвинувачують у вчиненні ДТП у 2018 році. Тоді він на мікроавтобусі наїхав на двох пішоходів на вулиці Севастопольській у Рівному.

16-річна Діана Петрук від отриманих травм загинула на місці, а її однокласника Владислава Тарара госпіталізували до лікарні. Алкотестер показав у водія 2,75 проміле алкоголю, це майже в 14 разів більше допустимої норми.

Допит водія

Те, що він вживав алкоголь у день, коли сталася ДТП, Василь Самчук підтвердив 14 грудня у Рівненському міському суді під час допиту.

"Вживав протягом дня, скільки саме випив, не пам'ятаю. Я їх не помітив, через те і все сталося", – відповів обвинувачений у суді.

Василю Самчуку інкримінують два злочини – порушення правил дорожнього руху, що призвело до загибелі і травмування, та залишення у небезпеці. Чоловік свою вину визнає частково, стверджує, що з місця аварії тікати не намагався.

"Якби я хотів втекти – то я поїхав би прямо. Я вивернув руля і хотів від'їхати вправо сторону, щоб не заважати проїзду іншим автомобілям. Через кілька метрів наїхав знов на щось. Як виявилося, то був потерпілий хлопчик. Я просив і зараз хочу попросити в батьків і в родичів вибачення за те горе, яке спричинив їхнім родинам. Я щиро каюся", – пояснив Василь Самчук.

Позиція потерпілих

Батько Владислава Тарара Олександр заявив у суді, що обвинувачений, на його думку, не визнає своєї вини в повній мірі.

"В мене син скалічений, дівчинки нема в живих, як це все терпіти і слухати? Заявляє, що він кається. Та він вводить всіх учасників судового засідання в оману, повірте мені, ні разу ніхто з їхньої сім'ї, ні він особисто не просив пробачення, не намагалися зв'язатися. Це все було сказано для мікрофона, для його захисту", – зазначив Олександр Тарар.

Зі слів чоловіка, травмований Владислав досі проходить реабілітацію.

Василю Самчуку загрожує покарання – до восьми років позбавлення волі. Мама загиблої Діани Аліна Петрук просить суд дати максимальний термін.

"Тільки максимальний, тому що це зламані дві сім'ї, двоє дітей, які просто йшли додому ввечері. Я вважаю, що людина, якщо вже вона мала сміливість сісти за кермо в нетверезому стані, то хай має сміливість визнати свою провину і понести своє покарання. Він же вийде з тюрми й буде жити, а діти наші де?" – зазначила Аліна Петрук.

Також під час судового засідання Василю Самчуку продовжили міру запобіжного заходу. Його залишили в СІЗО ще на 60 діб.

  • ,
  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: