08.02.2021, 18:30

Слухання у справі MH17 відклали до 15 квітня

Судові слухання у справі про катастрофу малазійського Boeing рейсу MH17 на Донбасі в липні 2014 року відновляться в Нідерландах 15 квітня.

Про це заявив під час сьогоднішнього засідання головуючий суддя Хендрік Стейнхаус, передає кореспондент УНН.

"Суд зупиняє розгляд справи підсудного Пулатова до 15 квітня 2021 року о 10:00 (11:00 за Києвом). Він також призупиняє розслідування у справах обвинуваченої групи: Гіркіна, Дубинського і Харченка, на той же день", - сказав суддя.

Так, на сьогоднішніх слуханнях суд озвучив рішення щодо клопотань, озвучених на попередньому засіданні стороною захисту одного з підозрюваних, Олега Пулатова. Велика частина клопотань була відхилена повністю.

Також суд зобов'язав Пулатова повідомити слідчому судді, в якій з представлених в справі перехоплених розмов він брав участь.

"Суд вимагає, щоб Пулатов, і крайній термін - через 14 днів, найпізніше 22 лютого, - повідомив слідчому судді, з копією в суд і прокуратуру, в якій розмові, на його думку, він бере участь", - сказав суддя Стейнхаус.

За його словами, це необхідно, щоб щодо даних розмов провести лінгвістичну експертизу.

Що було раніше

Четвертий раунд слухань у справі про катастрофу малазійського Boeing стартував у понеділок, 1 лютого.

На слуханнях виступили представники родичів загиблих під час аварії. Так, стало відомо, що родичі жертв катастрофи зможуть подати позов на адресу чотирьох обвинувачених до 15 квітня 2021 року.

Запити захисту

Під час слухань захист Пулатова подавав різні запити, зокрема, про залучення до матеріалів справи кількох звітів. Захист також повторив раніше поданий і відхилений запит на отримання реєстраційних даних з пристроїв, які могли реєструвати активність радарів. Крім того, захист попросив допитати двох нових свідків.

Захист повідомив, що їм потрібно більше часу, щоб підготуватися до відвідування реконструкції MH17 разом зі своїм експертом. Також, захист хоче, щоб суд надав їм доступ до додаткових фотографій уламків, щоб їх експерт міг визначити, які уламки він бажає побачити.

Катастрофа MH17 і суд

17 липня 2014 року на сході України був збитий літак Boeing 777 компанії Malaysia Airlines рейсу MH17.

У 2018 році, 24 травня, Спільна слідча група з розслідування катастрофи рейса MH17 визначила, що літак був збитий самохідною установкою "Бук", що належить 53-й бригаді з міста Курська в Російській Федерації.

У червні 2019-го слідчі назвали імена чотирьох підозрюваних в причетності до катастрофи MH17.

Процес у справі MH17 в окружному суді Гааги розпочався 9 березня.

Судовий процес стосується перших чотирьох обвинувачених у катастрофі літака рейсу MH17 - трьох громадян Росії і одного - України. Це - Ігор Гіркін (Стрєлков), Сергій Дубинський, Олег Пулатов і Леонід Харченко.

Очікується, що слухання справи по суті стартує 7 червня 2021 року.

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: