• Головна
  • Новини
  • Слова Папи про визнання одностатевих пар не означають зміни церковної доктрини, - Ватикан

03.11.2020, 09:26

Слова Папи про визнання одностатевих пар не означають зміни церковної доктрини, - Ватикан

Слова Папи Римського Франциска про юридичне визнання партнерства одностатевих пар не означають зміни церковної доктрини стосовно них.

Про це йдеться в офіційному роз'ясненні, яке Ватикан розіслав єпископам католицьких церков, передає Суспільне з посиланням CNN

"Зрозуміло, що Папа Франциск мав на увазі певні державні положення, а не доктрину церкви, яку він неодноразово підтримував протягом багатьох років", – йдеться в записці.

Натомість, як наголошують у Ватикані, автор документального фільму "Франческо" використав дві відповіді понтифіка на два запитання, об'єднавши їх в одну, без проміжного контексту.

Зокрема, зазначається, що слова Франциска "нам потрібен закон про громадянський союз" стосувалися його протидії закону про одностатеві шлюби в Аргентині десять років тому, коли Папа був архієпископом Буенос-Айреса. У Ватикані наголосили, що тоді Франциск говорив про те, що одностатеві пари мають отримати захист закону, а не про одностатеві шлюби.

У документальному фільмі "Франческо", який показали в межах Римського міжнародного кінофестивалю, Папа Римський Франциск вперше висловився на підтримку права гомосексуальних пар на "цивільне партнерство".

Римо-католицька церква України назвала заяви Папи Франциска про підтримку одностатевих шлюбів "його особистою думкою", а вчення залишається незмінним.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: