17.01.2022, 10:01

Слідчі ДБР зустріли Порошенка в аеропорту

Слідчі Державного бюро розслідувань зустріли в аеропорту лідера політичної партії "Європейська солідарність", народного депутата, п‘ятого Президента України Петра Порошенка, який разом із дружиною, адвокатами і депутатами від "Європейської солідарності" прилетів із закордонного відрядження до Києва.

Трансляцію подій у прямому ефірі веде народний депутат від фракції партії "Європейська солідарність" Олексій Гончаренко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Нас уже понад 10 хвилин прикордонники під приводом якоїсь перевірки не пускають на територію України. Я думаю, що це провокація, яка підбурює до масових акцій", - сказав Порошенко.

Як зазначив Гончаренко, на кордоні у Порошенка забрали паспорт для перевірки. В аеропорту виникла штовханина та суперечка між слідчими ДБР та адвокатом Порошенка.

Рейсовий літак "Варшава – Київ" на борту із Порошенком приземлився в Міжнародному аеропорту "Київ" імені Ігоря Сікорського. Незабаром очікується виступ Порошенка на імпровізованій сцені напроти аеропорту.

Як повідомляв Укрінформ, лідер партії "Європейська солідарність", народний депутат, експрезидент Петро Порошенко перебував у закордонному відрядженні з 17 грудня до 17 січня.

Печерський районний суд Києва призначив засідання з обрання йому запобіжного заходу на 11:00.

Раніше повідомлялося, що виконувач обов’язків генерального прокурора Олексій Симоненко 20 грудня 2021 року підписав повідомлення про підозру експрезидентові Петру Порошенку у справі про постачання вугілля з тимчасово окупованих територій.

За даними ДБР, Порошенко підозрюється у тому, що, “діючи за попередньою змовою групою осіб, зокрема з-поміж представників вищого керівництва Російської Федерації, сприяв діяльності терористичних організацій "ЛНР" та "ДНР".

Політика викликали на допит 23 грудня, однак він на нього не з’явився, бо перебував у закордонному відрядженні.

У вересні-листопаді 2021 року у цьому провадженні повідомлено про підозру ще одному із чинних народних депутатів та колишньому міністру енергетики. Вони підозрюються у купівлі за державні кошти в ОРДЛО вугілля.

На думку слідства, своїми діями фігуранти поставили енергетичну сферу України у залежність від Російської Федерації та терористичних організацій, що, своєю чергою, підірвало економічну безпеку держави у 2014-2015 роках, позбавило можливостей для диверсифікації джерел постачання енергоресурсів, а також надало РФ ширші можливості для подальшого втручання у внутрішні справи України і ведення проти неї підривної діяльності.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

Коментар

Блоги

Мирослав Дністрянський

СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

Михайло Цимбалюк

Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

Василь Чорний

Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: