• Головна
  • Новини
  • Скандал на Львівщині: селищний голова виписував собі премії на сотні тисяч і програв суд

06.10.2024, 10:26

Скандал на Львівщині: селищний голова виписував собі премії на сотні тисяч і програв суд

Посадовця оштрафували за те, що він регулярно виписував собі премії.

Буський районний суд залишив без задоволення апеляцію голови Красненської селищної ради Романа Фурди, якого визнали винним у конфлікті інтересів. Посадовця оштрафували за те, що він регулярно виписував собі премії, проте сам Фурда намагався оскаржити це рішення, стверджуючи, що суд першої інстанції не врахував усі докази та заперечення.

Як повідомляється в постанові, селищний голова самостійно оцінював свою роботу та визначав розмір премій, що, на думку суду, створювало конфлікт між приватними інтересами та об'єктивністю виконання службових обов'язків. Адвокат Фурди стверджував, що рішення було обґрунтоване нормативно-правовими актами, але суд не погодився з цими аргументами.

Суд підкреслив, що селищний голова повинен використовувати свої повноваження виключно в інтересах громади, не допускаючи впливу приватного інтересу на прийняття рішень. Таким чином, апеляційну скаргу Фурди було відхилено.

Роман Фурда виписував собі премії від серпня 2023 до березня 2024 року на загальну суму понад 250 тисяч гривень, що стало причиною судового розгляду. Попри це, він залишається на посаді голови Красненської селищної ради та продовжує працювати у складі партії «Самопоміч».

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

рф завдала ракетного удару по Харкову: є десятки поранених

Коментар

Блоги

Михайло Цимбалюк

Суд над «азовцями»: мовчання міжнародних партнерів

Мирослав Дністрянський

КОЛИ Ж СФОРМУВАЛАСЯ УКРАЇНСЬКА НАЦІЯ? І ЯК ДОСЯГТИ ЇЇ КОНСОЛІДАЦІЇ?

Василь Чорний

Громади Волині в умовах воєнного стану

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: