• Головна
  • Новини
  • Скандал на Івано-Франківщині: сільрада планує укласти угоду на 8 млн грн з учасницею тендерної змови

12.09.2024, 19:10

Скандал на Івано-Франківщині: сільрада планує укласти угоду на 8 млн грн з учасницею тендерної змови

Пасічнянська сільська рада (Івано-Франківська область) оголосила про намір укласти договір на капітальний ремонт місцевої початкової школи на суму 8,12 млн грн з приватною підприємицею Тетяною Федорак. Однак, за два тижні до оголошення її переможницею тендеру Антимонопольний комітет України оштрафував Федорак на 68 тис. грн за змову на торгах.

Інформує WestNews, посилаючись на NGL.media .

Тендер на ремонт початкової школи №2, де планується розміщення внутрішньо переміщених осіб, сільрада оголосила на початку серпня. Проєкт передбачає утеплення стін, заміну вікон і дверей, заливку нової підлоги, а також ремонт електромережі та систем водопостачання і водовідведення. Роботи мають бути завершені до кінця жовтня 2025 року, а оплату в повному обсязі підрядник отримає протягом 20 днів після завершення робіт.

На участь у тендері подали заявки два учасники: Тетяна Федорак із пропозицією 8,12 млн грн і ТОВ «Інвестиційно-будівельна компанія «Західспецбуд», яке запропонувало 10,34 млн грн. 

Федорак зареєстрована як приватна підприємиця з 2001 року і з моменту впровадження системи Prozorro виграла 165 закупівель на суму майже 59 млн грн. Однак, її нещодавнє оштрафування за змову на тендері від управління Нацполіції Івано-Франківської області може стати перешкодою для підписання нового контракту.

Згідно з українським законодавством, учасники тендерної змови не можуть отримувати державні підряди протягом трьох років після накладення штрафу. Проте, 23 серпня Федорак подала документи для участі у нових торгах, і сільрада визнала її переможницею, що порушує як умови власної тендерної документації, так і закон «Про захист економічної конкуренції».

Геннадій Вовк, головний спеціаліст відділу економічного розвитку Пасічнянської сільради, в коментарі NGL.media заявив, що не знав про штраф АМКУ. Він також зазначив, що закупівлю перевіряє Держаудитслужба, і рішення щодо підписання договору з Тетяною Федорак ще не ухвалене.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

рф завдала ракетного удару по Харкову: є десятки поранених

Коментар

Блоги

Михайло Цимбалюк

Суд над «азовцями»: мовчання міжнародних партнерів

Мирослав Дністрянський

КОЛИ Ж СФОРМУВАЛАСЯ УКРАЇНСЬКА НАЦІЯ? І ЯК ДОСЯГТИ ЇЇ КОНСОЛІДАЦІЇ?

Василь Чорний

Громади Волині в умовах воєнного стану

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: