• Головна
  • Новини
  • Синоптики оголосили штормове попередження у Львові на 6 серпня

05.08.2022, 21:11

Синоптики оголосили штормове попередження у Львові на 6 серпня

В суботу, 6 серпня, у Львові вируватиме негода. Синоптики попереджають про дощ та шквали у другій половині дня

Про це повідомляє пресслужба Львівської міської ради, передає "Еспресо.Захід". 

Мерія Львова закликає жителів зважати на прогноз погоди й бути обачними.

У Львівському гідрометцентрі зазначили, що погоду в області визначатиме поле підвищеного атмосферного тиску. У Львові прогнозують мінливу хмарність, в другій половині дня короткочасний дощ, грозу та град. Вітер південно-східний з переходом на північно-західний, 7 – 12 м/с, в другій половині шквал 15 – 20 м/с.. Температура вночі 13 – 15°, вдень 30 – 32° тепла.

Міське управління з питань надзвичайних ситуацій, цивільного захисту населення та територіальної оборони нагадує правила поведінки під час грози:

  • вдома – зачиніть усі вікна та двері, щоб не було протягу, бо він притягує кульову блискавку; вимкніть з мережі усі електричні прилади – вони притягують блискавки, зокрема й телефон – є загроза влучання блискавки під час розмови;
  • на вулиці – не ховайтесь під деревами, бо вони притягують блискавки; також є небезпека падіння важких гілок, які можуть зламатись від поривів вітру і завдати шкоди; уникайте металевих парканів, рекламних щитів, стін, біля яких ростуть дерева, вуличних ліхтарів, металевих веж, опор електропередач і, в жодному разі, не розкривайте парасолі, якщо маєте її з собою – металеві прути притягують розряди;
  • у лісі – не ховайтеся на підвищеннях і не бігайте, будьте там, де низькі дерева; дуб, тополя, сосна та ялина найбільше проводять розряд електрики, найменше – верба, клен та кущі;
  • у полі – знайдіть заглиблення в землі і присядьте; бажано, щоб це місце було сухим, бо волога земля сильніше проводить електрику.

Погода на Львівщині

На заході Львівщини, зокрема у Самборі, день буде сонячним, без опадів. Температура повітря коливатиметься у межах 29– 32° тепла.

На сході, у Золочеві та околицях, також без опадів, тут стовпчики термометра показуватимуть до 31° тепла.

На півдні області, у Стрию у першій половині дня сонячно, після 15:00 небо може затягнути хмарами. Стовпчики термометра показуватимуть до 32° вище нуля. 

Схожою погода буде у Червонограді, температура повітря вдень сягатиме 31° тепла. 

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

Коментар

Блоги

Мирослав Дністрянський

СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

Михайло Цимбалюк

Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

Василь Чорний

Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: