• Головна
  • Новини
  • Сільрада на Волині залишила Зимненський монастир у руках УПЦ МП

18.05.2023, 10:04

Сільрада на Волині залишила Зимненський монастир у руках УПЦ МП

16-го травня Зимнівська сільська рада не підтримала рішення про національну безпеку у сфері свободи совісті та заборону діяльності Зимненського монастиря УПЦ МП

Про це повідомляє Буг.

Не вистачило лише одного голосу для позитивного прийняття рішення, дві працівниці сільради утримались від голосування, дев’ятеро депутатів – взагалі не з’явилися.

Тож рішення вважається не прийнятим, оскільки потрібно більш ніж половина зареєстрованих депутатів, яких у Зимнівській сільській раді є 22.

Юристка сільради Тетяна Азаркевич намагалася знову переконати присутніх депутатів, що рішення про заборону діяльності УПЦ мп на території Зимнівської громади буде незаконним, а звернення до президента, верховної ради чи голови ОВА будуть безрезультативним, оскільки релігійні питання регламентуються Конституцією України. Щоб щось змінити, необхідно вносити зміни до головного закону. Але у воєнний час цього робити не можна, потрібно чекати завершення війни. Розірвати ж договори оренди із Зимненським монастирем вони не можуть, оскільки їх укладала Волинська ОДА.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

Коментар

Блоги

Мирослав Дністрянський

СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

Михайло Цимбалюк

Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

Василь Чорний

Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: