• Головна
  • Новини
  • Сили оборони України завдали удару по аеродрому та військовому заводу рф

20.10.2024, 16:33

Сили оборони України завдали удару по аеродрому та військовому заводу рф

Сили оборони України здійснили успішні удари по важливих військових об’єктах російської федерації.

Про це повідомив Генеральний штаб ЗСУ, наголосивши, що операції проводилися в координації з Службою безпеки України, Головним управлінням розвідки Міноборони України та Силами спеціальних операцій.

Уночі було завдано вогневого ураження по інфраструктурі військового аеродрому «Липецьк-2», розташованого в Липецькій області РФ. Удар був спрямований на склади боєкомплекту, місця зберігання паливно-мастильних матеріалів та авіаційну техніку. На аеродромі базуються винищувачі Су-34, Су-35 та МіГ-31, які належать до повітряно-космічних сил Росії. Внаслідок атаки фіксувалися численні вибухи та спостерігалася активна робота російських систем протиповітряної оборони.

Крім того, Сили оборони України атакували федеральне казенне підприємство «Завод ім. Я.М. Свердлова» у місті Дзержинськ Нижньогородської області. Це підприємство є важливим військовим об'єктом РФ, де виробляються хімічні речовини для артилерійських боєприпасів та фугасних авіабомб. За наявною інформацією, на території заводу також зберігалися керовані авіаційні бомби. Після удару на заводі зафіксовані численні вибухи.

Операція була здійснена спільними зусиллями українських сил спеціальних операцій та інших складових Сил оборони України. Результати ураження військових об'єктів Росії уточнюються, проте Генштаб ЗСУ підкреслив, що бойова робота по знищенню важливих військових цілей окупантів продовжується.

Українське командування відзначає, що ці удари мають значний вплив на військовий потенціал противника, зокрема на здатність забезпечувати свою авіацію та артилерію боєприпасами та паливно-мастильними матеріалами.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

рф завдала ракетного удару по Харкову: є десятки поранених

Коментар

Блоги

Михайло Цимбалюк

Михайло Цимбалюк про владику Василя Семенюка

Михайло Цимбалюк

Суд над «азовцями»: мовчання міжнародних партнерів

Мирослав Дністрянський

КОЛИ Ж СФОРМУВАЛАСЯ УКРАЇНСЬКА НАЦІЯ? І ЯК ДОСЯГТИ ЇЇ КОНСОЛІДАЦІЇ?

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: