• Головна
  • Новини
  • Сили України успішно контролюють понад 100 населених пунктів і взяли в полон 594 російських солдатів у Курській операції

28.08.2024, 08:31

Сили України успішно контролюють понад 100 населених пунктів і взяли в полон 594 російських солдатів у Курській операції

З початку операції у Курській області Росії, Україна взяла під контроль 1294 кв км території, що включає 100 населених пунктів, та захопила 594 ворожих солдатів. 

Про це повідомив головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський під час Форуму керівників державних інституцій 27 серпня, пише WN з посиланням на УП.

«На сьогодні нами взято під контроль 1294 кв км території – це 100 населених пунктів… Ми також суттєво поповнили обмінний фонд: на сьогодні на цьому напрямку в полон взято 594 військовослужбовці ЗС РФ», – каже Сирський.

Він також нагадав, що одним з завдань Курської операції було відволікання значних сил росіян з інших напрямків – зокрема, з Покровського і Курахівського.

«На даний момент ми можемо констатувати, що близько 30 тисяч військовослужбовців РФ вже перекинули на Курський напрямок, і ця цифра зростає», – сказав головком.

Він підкреслив, що росіяни намагаються знімати частини з інших напрямків, але на Покровському напрямку навпаки збільшують свої зусилля.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

рф завдала ракетного удару по Харкову: є десятки поранених

Коментар

Блоги

Михайло Цимбалюк

Суд над «азовцями»: мовчання міжнародних партнерів

Мирослав Дністрянський

КОЛИ Ж СФОРМУВАЛАСЯ УКРАЇНСЬКА НАЦІЯ? І ЯК ДОСЯГТИ ЇЇ КОНСОЛІДАЦІЇ?

Василь Чорний

Громади Волині в умовах воєнного стану

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: