• Головна
  • Новини
  • Сезон грибів на Львівщині: рятувальники двічі за день шукали заблукалих у лісі

06.10.2024, 13:55

Сезон грибів на Львівщині: рятувальники двічі за день шукали заблукалих у лісі

У розпал грибного сезону на Львівщині щодня збирачі грибів виходять до лісів у пошуках дарів природи. Проте, захоплюючись цим процесом, деякі забувають про обережність і можуть опинитися в небезпечній ситуації. Так, лише 5 жовтня рятувальники двічі вирушали на допомогу тим, хто загубився в лісах області.

Перший інцидент стався о 15:57, коли до Служби порятунку надійшло повідомлення про трьох заблукалих грибників між селами Либохора та Нижня Рожанка, Стрийського району. Усі троє — жінки 1990 та 1983 років народження і чоловік 1958 року народження — збирали гриби та не змогли знайти дорогу назад. Славська пошуково-рятувальна група оперативно вирушила на місце події. На щастя, завдяки злагодженій роботі рятувальників грибників швидко знайшли. Медичної допомоги вони не потребували.

Але на цьому робота рятувальників не завершилася. О 21:06 надійшло ще одне повідомлення — цього разу про зниклого чоловіка 1940 року народження біля села Коросне, Львівського району. Рятувальники знайшли чоловіка в лісі о 21:48, і, на щастя, він також не потребував медичної допомоги.

ДСНС вкотре нагадує про необхідність дотримання правил безпеки під час походів до лісу. Щоб уникнути небезпечних ситуацій, варто заздалегідь вивчити місцевість, мати при собі мобільний телефон, узгодити час повернення з близькими і не панікувати, якщо ви заблукали.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

рф завдала ракетного удару по Харкову: є десятки поранених

Коментар

Блоги

Михайло Цимбалюк

Суд над «азовцями»: мовчання міжнародних партнерів

Мирослав Дністрянський

КОЛИ Ж СФОРМУВАЛАСЯ УКРАЇНСЬКА НАЦІЯ? І ЯК ДОСЯГТИ ЇЇ КОНСОЛІДАЦІЇ?

Василь Чорний

Громади Волині в умовах воєнного стану

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: