19.08.2020, 15:47

Самбір не має грошей для боротьби з коронавірусом

"... для забезпечення дотримання санітарно-епідеміологічного благополуччя населення та запобіганню поширенню гострої респіраторної хвороби  COVID-19, місто Самбір не отримав фінансової допомоги  для ліквідації наслідків".

Про це йдеться у зверненнні Самбірської міської ради стосовно скасування безпідставно запровадженого «червоного» рівня епідемічної небезпеки в місті Самборі.

Подаємо текст звернення: "На засіданні Державної комісії ТЕБ та НС, яке відбулося 13 серпня 2020 року за № 20, місто Самбір без будь-яких особливих причин було віднесено до «червоного» рівня епідемічної небезпеки, що призвело до загрози соціальної напруги серед населення міста Самбора.

«Червоний» рівень епідемічної небезпеки означає введення радикальних карантинних обмежень, а саме: забороняє роботу громадського транспорту,  торгово-розважальних центрів, кафе, ресторанів, розважальних закладів, спортзалів, фітнес-центрів, закладів культури, закладів освіти тощо. Припиняються планові госпіталізації в міських лікарнях , обмежуються масові заходи. Це фактично паралізує економіку міста та належне  функціонування життєдіяльності населення міста Самбора, яке щойно почало відновлюватись після попередніх обмежень та заборон, які вводили Самбір в карантинну блокаду.

Аналізуючи дані про захворюваність на гостру респіраторну хворобу  COVID-19, спричинену коронавірусом SARS-CoV-2, чітко прослідковується те, що в деяких інших містах обласного та районного значення  загальна кількість хворих за 14 днів значно перевищує базовий рівень захворюваності міста Самбора в умовах сьогодення. Відповідно до ситуації з коронавірусом в інших містах, до міст з «червоним» рівнем епідемічної небезпеки потрапило саме місто Самбір.

Одночасно повідомляємо, що для забезпечення дотримання санітарно-епідеміологічного благополуччя населення та запобіганню поширенню гострої респіраторної хвороби  COVID-19, місто Самбір не отримав фінансової допомоги  для ліквідації наслідків.

У разі припинення курсування громадського транспорту жителі Самбора та району не зможуть доїхати на роботу, а також у разі необхідності прибути до медичних закладів для надання медичної допомоги, що може загрожувати значному ризику для їхнього життя та здоров’я.

Закриття значної кількості закладів суб’єктів підприємницької діяльності призведе до того, що жителі міста Самбора та району залишаться  без місця праці та засобів для існування, що призведе до їхнього скрутного матеріального становища.

В наслідок можливого закриття закладів торгівлі та громадського харчування, спортзалів (фітнес-центрів) підприємці понесуть збитки, а місцевий бюджет втратить значну частину надходжень, що призведе до неналежного забезпечення життєдіяльності міста.

Ми, депутати Самбірської міської ради, з метою дотримання конституційних прав та свобод людини і громадянина, передбачених Конституцією України, а саме: дотримання права на підприємницьку діяльність та працю і можливість заробляти на життя, забезпечення гарантування свободи пересування, права на охорону здоровя, медичну допомогу, вимагаємо:

– Негайного скасування рішення Державної комісії ТЕБ та НС   від 13.08.2020 рок за №20 та «червоного» рівня епідемічної небезпеки в місті Самборі Львівської області, як такого, що суперечить ст. 32 Закону України «Про захист населення від інфекційних хвороб».

– Скасування постанови Кабінету міністрів України від 22.07.2020 № 641 «Про встановлення карантину та запровадження посилених протиепідемічних заходів на території із значним поширенням гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2», як такої, що суперечить статтям 7, 22, 42, 43  Конституції України.

  • Переглянути методику встановлення карантину та запровадження посилених протиепідемічних заходів на території міста Самбора відповідно до показників захворюваності на  COVID-19 визначених постановою Кабінету міністрів України від 22.07.2020р. № 641 (зі змінами).

Самбірська міська рада, піклуючись про добробут жителів міста Самбора, гарантуючи конституційні права на працю, свободу пересування, тощо; підтримуючи наявність існуючих та створення нових робочих місць; дбаючи про наповнення міського, обласного та державного бюджетів не буде вводити жодних обмежень у зв‘язку з безпідставним віднесенням міста Самбора рішенням Державної комісії ТЕБ та НС до «червоного» рівня епідемічної небезпеки та звертається до Національної поліції України про те, щоб на виконання статті 60 Конституції України утриматись від притягнення до відповідальності суб‘єктів господарювання, які працюватимуть з 17.08.2020 на території міста Самбора"..

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: