22.01.2021, 21:35

Садового звинуватили, що він лобіює білоруські МАЗи

Перевага українських автобусів над білоруськими МАЗами не тільки в тому, що вони українські, що можна підтримати свого виробника. Як з’ясувалося, у тендері на 100 нових автобусів для Львова, «Електрон» та «Богдан» запропонували транспорт нового покоління, білоруси ж – стару версію.

Про це розповів депутат Львівської міської ради, голова транспортної комісії Ігор Зінкевич у програмі «Стінка на стінку».

«Останні версії українських автобусів і дешевші МАЗи – це як порівнювати айфони різних поколінь. А хіба львів’яни не заслуговують на те, щоб отримати дорожче, але краще, надійніше, сучасніше. Якщо говорити, наприклад, про «Електрони», то взагалі не матимемо проблем із обслуговуванням та ремонтом автобусів, адже на місцевому заводі є все необхідне для цього», - пояснив Ігор Зінкевич, чому місту вигідніше купувати львівські автобуси.

За його словами, технічні вимоги, прописані у тендері, є приховані від депутатів. Відтак можна лише здогадуватися, чи врахували в них справжні потреби львів’ян, маломобільних груп населення. Окрім того, листа від Європейського інвестиційного банку про визначення переможця конкурсу не надходило, тому не зрозуміло, чому міський голова Андрій Садовий уже заявив, що переміг МАЗ.

«Оскільки йдеться про гроші від Європейського інвестиційного банку, ми на місцевому рівні не можемо скасувати тендер. Утім можемо звернутися до ЄІБ з проханням врахувати нинішню ситуацію в Білорусі, те, що Україні не варто мати справу з країною, де президент-диктатор. І таким чином таки переграти ситуацію на користь українського виробника», - резюмував Ігор Зінкевич.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

Коментар

Блоги

Мирослав Дністрянський

СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

Михайло Цимбалюк

Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

Василь Чорний

Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: