• Головна
  • Новини
  • Садовий і мешканці забудованого району «Під Голоском» шукали, де між будинками прокласти дороги

16.06.2021, 08:37

Садовий і мешканці забудованого району «Під Голоском» шукали, де між будинками прокласти дороги

Учора, 15 червня, міський голова Львова Андрій Садовий зустрівся з мешканцям мікрорайону «Під Голоском», який міська влада дозволила забудовникам нещадно забудувати за рахунок соціальної інфраструктури. 

Про це повідомила пресслужба Львівської міської ради.

«Важливо те, що всі зауваження можливі для виправлення. І ми сьогодні по 5 кейсах знайшли варіанти розв’язання і це потребує дуже серйозної спільної праці.

Відзначу, що люди тут, які будують – це публічні, відомі особи, які дуже хочуть, щоб їхня репутація була лише в «плюсі». Тому ми допоможемо їм поспілкуватися з мешканцями, яким вони продавали квартири, обіцяючи тут «зелений рай». А цього немає. Тому забудовники долучаться до розмови і те, що обіцяли, зроблять.

Також ми оглянули територію, де буде нова школа, а у вересні, як і анонсували, відкриваємо новий садочок на 350 місць. Є прогрес по розумінню облаштування доріг. І, що головне, десь на вересень ми маємо вийти на генеральний план цього мікрорайону, в якому має бути прописано, що і де має бути збудовано. Нагадаю, що впродовж року ми жодних нових містобудівних умов та обмежень на будівництво у цьому мікрорайоні не видавали. Так, вносилися зміни у деякі містобудівні, але глобально домовленість не була порушена. Питання, що деякі забудовники закон не поважають, але інспекція архбудконтролю завтра зробить перевірку, чи все відповідає проекту. Якщо забагато поверхів, то будуть забирати. Забудівельники думають, що їм все пройде. Та тут настільки потужна громада, що вона цього не допустить. А я завжди буду стояти на стороні слабших.

До слова, у цьому районі заплановано три школи і сім садочків. Це великий об’єм, але він потрібний. Також буде облаштована сімейна амбулаторія і ще один садочок в районі Академії друкарства. Ці приміщення вже готові. А територію поряд з Академією плануємо зареєструвати як парк. І кожен зелений клаптик, який є, має таким і залишитися», - повідомив мер Львова Андрій Садовий.

Нагадаємо, мікрорайон "Під Голоском" належить до найбільш проблемних районів Львова. Тут протягом 7 років виконавчий комітет Львівської міськради погоджував будівництво багатоповерхівок попри відсутність будь-якої інфраструктури. Наприклад, проєктований садочок забудовник «Нова оселя» почав зводити у 2016 році, однак досі його не відкрили.

Фото - ФБ-група Вулиця Малоголосківська

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: