• Головна
  • Новини
  • Саакашвілі: Порошенка замінили Зеленським, але злодії досі залишаються безкарними

07.12.2020, 11:38

Саакашвілі: Порошенка замінили Зеленським, але злодії досі залишаються безкарними

Колишній президент Грузії, ексглава Одеської облдержадміністрації та голова Виконавчого комітету реформ України Михайло Саакашвілі вважає, що чинного президента України Володимира Зеленського обрали главою держави замість п'ятого президента Петра Порошенка внаслідок боротьби, яку вів зокрема і він.

Колишній президент Грузії, ексглава Одеської облдержадміністрації та голова Виконавчого комітету реформ України Михайло Саакашвілі заявив у Facebook 7 грудня, що в Україні, незважаючи на зміну президента, при владі залишаються "злодії", цитує видання "Гордон".

"Три роки тому я поплатився за те, що сказав в обличчя тодішньому президенту, що він – злодій. Я думаю, що внаслідок боротьби багатьох людей, зокрема тих, хто разом зі мною відстоював права українців, [п'ятого президента України] Порошенка замінили [чинним главою держави Володимиром] Зеленським. І я упевнений, що не помилився. Але всі ті злодії, які грабували до того, досі залишаються безкарними, а частина із них усе ще при владі", – написав він.

Саакашвілі оприлюднив відео, зняте 5 грудня 2017 року, на якому він, після приходу силовиків із обшуками до його будинку, вискочив на дах.



"Мені зовсім не хочеться ходити дахами, мені там не сподобалося, але я боротимуся доти, доки українська економіка не звільниться. Доки люди не стануть почуватися повноправними господарями у своїй країні замість цієї купки не надто талановитих, не надто освічених, але дуже нахабних і дуже безцеремонних людей", – додав Саакашвілі.


Нагадаємо, у 2004–2013 роках Саакашвілі був президентом Грузії. Після завершення другої каденції у 2013 році він покинув країну, у Грузії проти нього відкрили кримінальні справи.

У 2015–2016 роках Саакашвілі очолював Одеську облдержадміністрацію. Пішов у відставку, тому що українська влада, за його словами, підтримувала корупційні клани. У липні 2017 року він утратив українське громадянство. Порошенко підписав відповідний указ через дані, які політик нібито приховав під час набуття українського громадянства. У лютому 2018 року Саакашвілі вислали до Польщі.

28 травня 2019 року Зеленський повернув українське громадянство Саакашвілі. 7 травня 2020 року Зеленський призначив його головою Виконавчого комітету реформ та членом Національної ради реформ.

  • ,
  • ,
  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: